poniedziałek, 12 grudnia 2016

Świąteczne kolorowe patyczki.

W tym roku wigilia przypada nam w sobotę to już od wtorku zacznie się krzątanina i przygotowywanie do wigilijnej wieczerzy.Najpierw zakupy prezentów i zaopatrzenie w produkty  spożywcze i najsmaczniejsze ciasteczka zwierzaki maślane i krakersy z firmy dr.Gerard.potem planowanie jakie cista będą pieczone. W tym roku żona oprócz zwykle zaplanowanych ciast postanowiła jeszcze ekstra upiec kolorowe patyczki z mixem rurek waflowych na produktach dr. Gerard.
SKŁADNIKI
miks Rurek Waflowych dr Gerard (np. Rurki Waflowe Zebra, Śmietankowe, Kokosowe, Orzechowe, Mleczna Czekolada)
tabliczka gorzkiej czekolady

tabliczka białej czekolady

1/3 kostki masła

łyżka soku z buraka
opcjonalnie: kolorowe posypki

kruszone orzechy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W kąpielach wodnych rozpuszczamy gorzką i białą czekoladę (osobno!). Do każdej masy dodajemy po połowie masła i mieszamy trzepaczką do dokładnego połączenia.

Do rozpuszczonej białej czekolady dodajemy sok z buraka, by otrzymać piękny czerwony kolor i tuż po rozpuszczeniu przestajemy podgrzewać, ponieważ twardnieje.

W gotowych masach czekolad maczamy rurki do ½ długości i zanim stężeją, obsypujemy kolorowymi posypkami lub orzeszkami i odstawiamy w szklance do zastygnięcia. 
cze
Z MIXEM RUREK WAFLOWYCH
SKŁADNIKI
miks Rurek Waflowych dr Gerard (np. Rurki Waflowe Zebra, Śmietankowe, Kokosowe, Orzechowe, Mleczna Czekolada)
tabliczka gorzkiej czekolady

tabliczka białej czekolady

1/3 kostki masła

łyżka soku z buraka
opcjonalnie: kolorowe posypki

kruszone orzechy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W kąpielach wodnych rozpuszczamy gorzką i białą czekoladę (osobno!). Do każdej masy dodajemy po połowie masła i mieszamy trzepaczką do dokładnego połączenia.

Do rozpuszczonej białej czekolady dodajemy sok z buraka, by otrzymać piękny czerwony kolor i tuż po rozpuszczeniu przestajemy podgrzewać, ponieważ twardnieje.

W gotowych masach czekolad maczamy rurki do ½ długości i zanim stężeją, obsypujemy kolorowymi posypkami lub orzeszkami i odstawiamy w szklance do zastygnięcia. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz