Składniki
PryncyTorcik dr Gerard
draże Maltikeks czekolada mleczna dr Gerard
opakowanie lodów śmietankowych w prostokątnym opakowaniu
opakowanie lodów czekoladowych w prostokątnym opakowaniu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Foremkę do keksu wykładamy papierem do pieczenia, tak by papier wystawał ponad krawędź, na dno wysypujemy draże Maltikeks Czekolada Mleczna dr Gerad.
Na draże nakładamy warstwę lodów śmietankowych oraz czekoladowych - muszą być miękkie, ale nie roztopione, takie by można było je pokroić (musimy działać szybko, wielokrotne rozmrażanie i zamrażanie jest niewskazane). Na końcu wciskamy PryncyTorciki, tak by stworzyły równą warstwę. Wstawiamy do zamrażarki na 2-3 h. Wyjmujemy deser z formy, kroimy w plastry i podajemy udekorowane resztą draży i owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz