Deser w pucharku
-2 puszki jagód w syropie
-2 galaretki przezroczyste
-Ciastka Xmas Trees czekoladowe choinki od Dr Gerard opakowanie
-draże w czekoladzie mlecznej od Dr Gerard 75 g
-500 ml śmietany 30%
-cukier puder
-1 puszka brzoskwiń w syropie
-2-3 kiwi
-draże w czekoladzie deserowej od Dr Gerard 75 g
-2 puszki masy kajmakowej
-2 puszki jagód w syropie
-2 galaretki przezroczyste
-Ciastka Xmas Trees czekoladowe choinki od Dr Gerard opakowanie
-draże w czekoladzie mlecznej od Dr Gerard 75 g
-500 ml śmietany 30%
-cukier puder
-1 puszka brzoskwiń w syropie
-2-3 kiwi
-draże w czekoladzie deserowej od Dr Gerard 75 g
-2 puszki masy kajmakowej
Sposób przygotowania: galaretki rozpuszczam w 500 ml gorącej wody i studzę. Jagody przekładam do rondla, wlewam galaretki i dokładnie mieszam. Tężejące owoce przekładam do wysokich pucharków (12 sztuk) i odstawiam do schłodzenia. Na galaretkę wykładam po 2 łyżeczki masy kajmakowej, a następnie nakładam pokruszone i wymieszane Ciastka Xmas Trees czekoladowe choinki z drażami w czekoladzie mlecznej (1,5 łyżki do każdego pucharka), ciastka dekoruję ubitą śmietaną z cukrem i ozdabiam kawałkami brzoskwiń, plasterkami kiwi i drażami w czekoladzie deserowej. Schładzam i gotowe.
Kanapeczki z krakersów
Pasta I
-125 g białego sera w kostce
-pół puszki tuńczyka
-sól
-pieprz
-troszkę słodkiej papryki w proszku
-125 g białego sera w kostce
-pół puszki tuńczyka
-sól
-pieprz
-troszkę słodkiej papryki w proszku
Pasta II
-60 g żółtego sera w kawałku
-30 g wędliny, np. szynki
-25 g miękkiego masła
-1,5 łyżki majonezu
-60 g żółtego sera w kawałku
-30 g wędliny, np. szynki
-25 g miękkiego masła
-1,5 łyżki majonezu
Dodatkowo
-krakersy klasyczne solone od Dr Gerard 2 opakowania
-szczypiorek
-liście sałaty
-pół żółtej papryki
-kilka pomidorków koktajlowych
-ogórek
-krakersy cebulowe od Dr Gerard opakowanie
-krakersy czosnkowe z masłem i ziołami od Dr Gerard opakowanie
-krakersy klasyczne solone od Dr Gerard 2 opakowania
-szczypiorek
-liście sałaty
-pół żółtej papryki
-kilka pomidorków koktajlowych
-ogórek
-krakersy cebulowe od Dr Gerard opakowanie
-krakersy czosnkowe z masłem i ziołami od Dr Gerard opakowanie
Sposób przygotowania: pasta I: do sera dodaję odsączonego tuńczyka, sól i pieprz do smaku oraz paprykę w proszku i miksuję na jednolitą masę blenderem. Pasta II: ser żółty ścieram na tarce (drobno), wędlinę bardzo drobno kroję w kostkę. Do sera i wędliny dodaję miękkie masło, mieszam, dodaję majonez i dokładnie łączę. Na rozłożone krakersy wykładam przygotowane pasty (osobno, nie mieszam razem past na jednym krakersie), wierzch dekoruję (według uznania) szczypiorkiem, sałatą, papryką pomidorkami, ogórkiem oraz kawałkami krakersów czosnkowych i krakersami cebulowymi. Do przygotowania wykorzystałam produkty Dr Gerarda, ponieważ są najsmaczniejsze. Polecam i życzę smacznego oraz szczęśliwego Nowego Roku!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz