- Pewnego pięknego dnia musiałem przygotować obiad, żona zostawiła mi jakiś przepis na pyszne danie, ale ostrzegała żeby uważać na sos, bo bardzo łatwo go posuć , nawet zostawiła mi pewną poradę jak postępować; otóz okazuje się że najlepszym sposobem zagęszczania sosou, bez dodawania kalorycznych składników, jest odparowanie wody. Sos gotuję się na mocnym ogniu, często mieszając, aż odparuje 1/3 lub połowa. Trzeba jadnak uważać z przyprawami. Sos, tracąc wodę, staję się o wiele bardziej słony i ostry niż rozcieńczony. Pochwalę się że udało się mi bardzo dobrze przygotować obiad. Przy gotowaniu obiadu wsomagałem się słodyczami Dr Gerarda, zjadłem do tego ciastka Vit’AM Milk and Chocolate chyba z pół paczki oraz jedną z bagietek Baguettes Tomato&Olive Oil – nowość Dr Gerarda. Bardzo miło udało mi się przygotować obiadek. Robiąc obiad, patrzać przez okno zdałem sobie sprawę, że już nie długo zima i święta, obserwowałem sobie drzewa i liście które były sprzątnate, ten rok bardzo szybko zleciał w sumie nawet nie zauważyłem jak szybko. Po obiadku zaparzyłem sobie yerba matte oraz posmakowałem słodycze Dr Gerarda krakersy MIX solone oraz ciastka Mafijne Brownie. Żona dokupiła jeszcze po powrocie z pracy ciastka Pryncypałki i Gingerbreads - Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowe.
czwartek, 28 listopada 2019
Pora na obiad
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz