Zapiekanka
-300 g
ryżu brązowego
-2
filety z kurczaka
-2
czerwone papryki
-1 cukinia
-2 ogórki konserwowe
-2 ogórki konserwowe
-2
cebule czerwone
-600 ml przecieru pomidorowego
-sól
-pieprz
-papryka
słodka
-papryka
ostra
-olej
-bagietki
Baguettes Tomato&Olive Oil – nowość Dr Gerarda pół opakowaniie
-200 g
sera np. cheddar
Sposób przygotowania: filety, cukinię, ogórki, paprykę i cebulę kroję w kostkę. Ryż gotuję. Ser ścieram na tarce. Na rozgrzanym oleju podsmażam filety, a następnie dodaję paprykę, cukinię i cebulę. Smażę do momentu, aż woda odparuje, mieszam mięso i warzywa z ryżem, przecierem i serem. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, przyprawami i przekładam do naczynia żaroodpornego, układam na wierzchu bagietki od Dr Gerarda i zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut i gotowe.
Deser
-250 g
sera mascarpone
-250 ml
śmietanki 30%
-3 łyżki
cukru pudru
-ciastka
Vit’AM Milk and Chocolate od Dr Gerard 16 sztuk
-1
szklanka mocnej, zimnej kawy
-8
kostek czekolady
-kakao
-pół
szklanki orzechów włoskich
-4
pucharki
Sposób przygotowania: śmietankę ubijam, mieszam z mascarpone i cukrem pudrem. Na dnie pucharków układam ciastka Vit’AM nasączone kawą, nakładam serek, posypuję kakao, układam ciastka Vit’AM nasączone kawą, nakładam serek. Wierzch posypuję startą czekoladą i kawałkami orzechów. Schładzam około 3 godzinki przed podaniem. Do przygotowania imprezy andrzejkowej czy innego wydarzenia wykorzystajcie niezastąpione i wyśmienite w smaku produkty od Dr Gerarda. Polecam i życzę udanej zabawy oraz smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz