Dla Niepodległej.
Wszyscy w jakiś szczególny sposób świętowaliśmy 101 rocznicę
uzyskania przez Polskę niepodległości. My, Polacy jesteśmy dumnym narodem,
kochamy swój kraj. Często nie zgadzamy się w swoich poglądach, narzekamy na
różne sprawy, ale jeśli chodzi o demokrację, to wara tym, którzy chcieliby nam
ją odebrać. Święto niepodległości jest znaczącym dniem dla każdego Polaka.
Nawet ci rodacy pracujący poza granicami kraju starali się uczcić ten wyjątkowy
dzień chwilą zadumy, skupienia, a potem np. biegiem na wyznaczonych w tym celu
trasach. Świętowaliśmy tak jak kto mógł i potrafił. Po różnych sportowych
eskapadach mogliśmy odpocząć, napić się wody i doładować utraconą energię
przepysznymi ciasteczkami od Dr Gerarda takimi jak ciastka
Vit’AM Milk and Chocolate, ciastka Mafijne
Brownie oraz fantastycznymi pierniczkami w polewie kakaowej z nadzieniem
wieloowocowym o sympatycznej nazwie Gingerbreads. Taki pyszny bonus pozwolił
nam w pełni cieszyć się z udanego dnia. Pogoda dopisała, aura tego
listopadowego dnia była wyjątkowo łaskawa. W domu natomiast mogliśmy relaksować
się z kubkiem gorącej kawy w dłoniach
rozkoszując się fantastycznym deserem z wykorzystaniem Pryncypałek od Dr
Gerarda. Dzień minął w radosnej, świątecznej atmosferze. Podaję przepis na ten
wyjątkowy deser bez pieczenia.
Mus
czekoladowy z kokosową niespodzianką.
Składniki:
PryncyPałki kokosowe
100 g czekolady gorzkiej
40 g czekolady mlecznej
40 ml mleka
280 ml śmietanki 34%
1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej
wody.
Sposób
przygotowania:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady. Ubijamy lekko śmietankę i
delikatnie ją podgrzewamy (uważaj, aby nie zagotować!).
W misce łączymy śmietanę, czekolady, mleko i żelatynę - dokładnie mieszamy
lub blendujemy. Do małych miseczek wsypujemy pokruszone PryncyPałki kokosowe i
zalewamy ciepłym musem. Studzimy w lodówce minimum 2 godziny.
Serwujemy z kawałkiem wafelka na wierzchu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz