środa, 16 grudnia 2020

Fanpage i nie tylko.

Fanpage i nie tylko.

Czy wy miłośnicy słodyczy Dr Gerarda i jego np. czekoladek., odwiedziliście stronę na facebooku. Ja ostatnio przeglądałem i znalazłem bardzo pyszny przepis, Jak zajadałem jedno ciastko Cookie Man Gingerbread i dwa ciastka Christmas Bauble. :-). Oto on

Składniki

  • 200g ciasteczek Dr Gerard Christmas Bauble

  • 100g roztopionego masła

  • 2 łyżki miodu

  • 400g ricotty

  • 150g cukru

  • 200g śmietanki 30% – do ubicia

  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego

  • 3 płatki żelatyny (6g)

  • Owoce sezonowe do dekoracji

  • Świeża mięta

  • Forma (20×20)

Sposób przygotowania



Wymieszać trzepaczką ricottę oraz ekstrakt waniliowy, następnie w osobnej misce ubić na sztywno śmietankę i dodać do uprzednio przygotowanej masy. Odstawić w temperaturze pokojowej.

W osobnym pojemniku zblendować ciasteczka Christmas Bauble na „pył”. Następnie dodać do nich miód, rozpuszczone masło i dobrze wymieszać. Uzyskaną masę przełożyć na spód oraz brzegi foremki.

Do małej miseczki z zimną wodą włożyć płatki żelatyny i zaczekać, aż zmiękną. Następnie w rondelku umieścić żelatynę oraz 4 łyżeczki kremu z ricotty – trzymać na ogniu i mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Uzyskaną masę dodać do poprzednio przygotowanego kremu z ricotty, dokładnie wymieszać i przelać do formy.

Tak przygotowany sernik odstawić do lodówki na co najmniej 4-5 godzin. Przed podaniem udekorować sezonowanymi owocami oraz listkami świeżej mięty. Smacznego!



Na profilu Dr Gerarda na facebook znajdziecie także, wiele ważnych i ciekawych informacji na temat waszych ulubionych słodyczy. Jest tam,także informacja na temat „ Święta ciastek” które się odbędzie w grudni. Po szczegółu odsyłam was na fanpage. Ja lece teraz po pyszne ciastka Pasja wiśniowe i krakersy Face.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz