czwartek, 17 lutego 2022

Bezpieczeństwo jakości

 

W sobotę wstałam wyjątkowo wcześniej jeszcze było ciemno na dworze. Czułam się wypoczęta więc nie miałam potrzeby leżenia. Zapaliłam w piecu, by domownikom było ciepło jak wstaną. Zawsze rano piję kawę więc teraz też sobie zrobiłam. Ucieszyłam się, bo zostało parę ciastek produkcji Dr. Gerarda. Kupuje te produkty, bo są bardzo smaczne. Ponadto posiadają normy jakości. BRC pokazuje cały obraz działania firmy  oraz zagrożenia. Dodatkowo w przypadku reklamacji klient może prześledzić cały jego proces oraz pochodzenie. BRC jest ukierunkowany na firmy spożywcze. Powstał w Wielkiej Brytanii w 1998 roku. Okres ważności certyfikatu jest od 6 do 12 miesięcy. BRC obejmuje Kontrola procesu, kontrola produktu, system zarządzania jakością, środowisko produkcji,  system HACCP ma na celu wykrywanie zagrożeń mający wpływ na jakość produktu. Certyfikat IFS pokazuje bezpieczeństwo oraz jakość żywności. Właśnie takie ciastka warto kupować. Obiecaliśmy dzieciom, że pojedziemy z nimi na lodowisko. Więc zaraz po śniadaniu spakowałam ciasteczka Dr Gerarda i łyżwy. Ten sprzęt pociechy dostały na Mikołaja. Już zdążyły się trochę nauczyć prostych zasad jazdy. Na lodowisku było wyjątkowo dużo dzieci z rodzicami i młodzieży. Ja jeździłam córką Kasią, a mąż opiekował się podczas jazdy Marcinkiem. Zmęczeni, lecz zadowoleni pojechaliśmy do rodziców na zaproszony obiad. Dzieci najpierw musiały zdać relacje z pobytu na ślizgawce. Ja dałam gospodyni nasze ulubione smakołyki.   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz