Dzisiaj mam dla Was cos nowego i pysznego! Niesamowicie pyszny krem korzenny, który sprawdzi się jako dodatek do naleśników, gofrów, krakersów i innych. Krem z ciastek korzennych jest pysznym, a jednocześnie niezwykle prostym w przygotowaniu dodatkiem. Naleśniki, ciasto czy nawet chrupiące pieczywo z aromatycznym kremem z pewnością zachwycą rodzinę i znajomych. Nie masz pomysłu na mały upominek dla znajomych? Wystarczy, aby słoiczek pełen pysznego kremu z ciastek korzennych przewiązać czerwoną wstążką i gotowe! Wypróbuj przepis na krem z ciastek korzennych.
Na przepis ten trafiłam na forum dotyczącym przetworów oraz pieczenia. Panie bardzo polecały i zachwalały to jak łatwy i pyszny jest w przygotowaniu.
Składniki:
150 G CIASTEK KORZENNYCH Dr GERARDA
50 G CUKRU PUDRU TRZCINOWEGO
100 G BIAŁEJ CZEKOLADY
60 G MIODU
100 ML MLEKA
50 ML OLEJU ROŚLINNEGO
Wykonanie:
Ciasteczka zmiksować na proszek i wsypać do miski. Dodać pokruszoną czekoladą.
Podgrzać mleko z miodem i cukrem pudrem trzcinowym, zalać ciastka z czekoladą. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Na końcu dodać olej i wymieszać. Przelać masę do słoików. Pozostawić do wystygnięcia w temperaturze pokojowej. Przechowywać w lodówce. Aby krem miał gładszą konsystencję, można go dodatkowo zmiksować
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz