Biszkopt
-4 jajka
-3/4 szklanki mąki
-pół szklanki cukru
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-2 galaretki o smaku wiśniowym
-500 ml śmietanki kremówki
-2 łyżki cukru pudru
-300 ml wody
-4 jajka
-3/4 szklanki mąki
-pół szklanki cukru
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
Pianka
-80 dag mrożonych wiśni -2 galaretki o smaku wiśniowym
-500 ml śmietanki kremówki
-2 łyżki cukru pudru
-300 ml wody
Dodatkowo
-2 galaretki krystaliczne
-500 ml wody
-biszkopty z galaretką wiśniową, kremem i czekoladą od Dr Gerarda 1,5 opakowania
Sposób przygotowania: biszkopt: białka oddzielam od żółtek, białka ubijam, dodaję cukier i nadal ubijam, dalej dodaję mąkę z proszkiem oraz żółtka i mieszam. Do formy (24/24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia przekładam ciasto i piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Pianka: galaretki rozpuszczam w wodzie, studzę i odstawiam, wiśnie miksuję i dodaję do galaretki. Śmietankę ubijam z cukrem, dodaję tężejącą galaretkę, mieszam, wykładam na zimny biszkopt i schładzam. Galaretki krystaliczne rozpuszczam w przegotowanej wodzie i odstawiam do tężenia. Na piance rozkładam biszkopty od Dr Gerarda i zalewam tężejącą galaretką. Dokładnie schładzam i gotowe. Do przygotowania tego i każdego innego deseru wykorzystajcie niezastąpione pod każdym względem słodycze od Dr Gerarda. Polecam i życzę smacznego!
-2 galaretki krystaliczne
-500 ml wody
-biszkopty z galaretką wiśniową, kremem i czekoladą od Dr Gerarda 1,5 opakowania
Sposób przygotowania: biszkopt: białka oddzielam od żółtek, białka ubijam, dodaję cukier i nadal ubijam, dalej dodaję mąkę z proszkiem oraz żółtka i mieszam. Do formy (24/24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia przekładam ciasto i piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Pianka: galaretki rozpuszczam w wodzie, studzę i odstawiam, wiśnie miksuję i dodaję do galaretki. Śmietankę ubijam z cukrem, dodaję tężejącą galaretkę, mieszam, wykładam na zimny biszkopt i schładzam. Galaretki krystaliczne rozpuszczam w przegotowanej wodzie i odstawiam do tężenia. Na piance rozkładam biszkopty od Dr Gerarda i zalewam tężejącą galaretką. Dokładnie schładzam i gotowe. Do przygotowania tego i każdego innego deseru wykorzystajcie niezastąpione pod każdym względem słodycze od Dr Gerarda. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz