Coś pysznego na nachodzący weekend i koniec lutego. Pamiętajcie coraz bliżej do wiosny :-), niedługo będziemy brać w kieszeń nasze ulubione słodycze Dr Gerarda pieniki i ciastka kruche korzenne Cookie Man i wyruszymy w pierwsze wycieczki rowerowe i nie tylko. A w przerwach będziemy zajadać krakersy Artur Crackers Mix Salty.
PryncyTorcik dr Gerard
Draże Maltikeks czekolada mleczna dr Gerard
1 opakowanie lodów śmietankowych w prostokątnym pudełku
1 opakowanie lodów czekoladowych w prostokątnym pudełku
sezonowe owoce
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Foremkę do keksu wyłożyć papierem do pieczenia, tak by papier wystawał ponad krawędź, na dno wysypać draże Maltikeks czekolada mleczna dr Gerad.
Na draże nałożyć warstwę lodów śmietankowych oraz czekoladowych – muszą być miękkie, ale nie roztopione, takie, by można było je pokroić (należy działać szybko, ponieważ wielokrotne rozmrażanie i zamrażanie jest niewskazane). Na końcu wcisnąć w lody PryncyTorciki tak, by stworzyły równą warstwę. Wstawić do zamrażarki na 2-godziny. Wyjąć deser z formy, pokroić w plastry i podawać udekorowane resztą draży i gotowe. Pamiętajcie o odwiedzeniu strony Dr Gerarda oraz profilu na FB, znajdziecie tam sporo informacji o nowościach, przepisy czytelników oraz wiele ciekawostek związanych z naszymi ulubionymi słodyczami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz