poniedziałek, 9 grudnia 2019

„Przyprawa goni przyprawę”

Czymże byłyby świąteczne wypieki bez przypraw? Historycznym żeglarzom, takim jak na przykład Kolumb czy Vasco da Gama, ale też wielu innym, zawdzięczamy szeroki wachlarz egzotycznych przypraw, które do dzisiaj uwodzą nasze nozdrza, rozpieszczają nasze podniebienia i zniewalają nasze umysły. Czymże byłaby dzisiejsza kuchnia bez tak szerokiej gamy przypraw? Możemy pokusić się o stwierdzenie, że niczym przyjemnym. Tak szeroki wachlarz przypraw wprowadza do kuchni po pierwsze aromat unoszący się w powietrzu podczas kręcenia i pieczenia, a po drugie smak wydobywający się w ustach i dezorientujący kubki smakowe w trakcie kosztowania, zaś po trzecie kolor, który można uzyskać w trakcie kręcenia, na przykład w takich dodatkach jak: szafran, kardamon, imbir, anyż, kminek, ziele angielskie, gorzkie i słodkie migdały, kolendra, gałka muszkatołowa, wanilia i goździki. Tak bogaty bukiet przypraw niewątpliwie wprowadzi nas w świąteczny nastrój i doda radości w święta podczas kosztowania świątecznych ciast, pierniczków i ciasteczek rozmaitego kalibru. Dr Gerard również nie pozostaje w tyle i nie jest obojętny na coraz to bardziej wyrafinowane potrzeby klientów. Wychodzi do nich z otwartymi rękoma i proponuje super wypieczone, przyprawione, wręcz wyborne Gingerbreads – Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej, ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws, ciastka PASSION CHERRY BOX i całe mnóstwo świątecznych produktów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz