Ciasto
-2,5 szklanki mąki
-pół szklanki cukru
-170 g margaryny
-2 łyżki miodu
-1 łyżeczka sody
-1 jajko
Krem budyniowy
-3/4 szklanki cukru
-500 ml mleka
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-1 łyżka mąki pszennej
-2 opakowania cukru wanilinowego
-250 g masła
Polewa
-pół kostki margaryny
-pół szklanki cukru
-1,5 łyżki wody
-1,5 łyżki kakao
Dodatkowo
-ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws
od Dr Gerard 280 g
-powidła śliwkowe
-pół szklanki posiekanych drobno orzechów włoskich
Sposób przygotowania: ciasto: do miski wkładam wszystkie składniki, wyrabiam i dzielę na 2 części. Przekładam do 2 jednakowych blaszek i piekę około 20 minut w temperaturze 160 stopni. Krem budyniowy: połowę mleka gotuję z dodatkiem cukrów, a w reszcie mleka mieszam mąki. Na gotujące się mleka wlewam mieszankę i mieszam do momentu zgęstnienia i dodaję masło nadal mieszając, aż powstanie jednolita masa budyniowa. Polewa: w rondelku rozpuszczam margarynę, dodaję cukier wodę oraz kakao i mieszam do momentu, aż powstanie jednolita polewa. Złożenie: pierwsze ciasto smaruję obficie powidłami, wykładam większą połowę kremu budyniowego, który pokrywam ciastkami w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws i nakładam resztę kremu, przykrywam drugim ciastem i polewam polewą. Wierzch dekoruję posiekanymi drobno orzechami. Do przygotowania wykorzystajcie ciastka od Dr Gerarda, aby uzyskać niepowtarzalny i wyjątkowy smak. Polecam i życzę smacznego!
Sposób przygotowania: ciasto: do miski wkładam wszystkie składniki, wyrabiam i dzielę na 2 części. Przekładam do 2 jednakowych blaszek i piekę około 20 minut w temperaturze 160 stopni. Krem budyniowy: połowę mleka gotuję z dodatkiem cukrów, a w reszcie mleka mieszam mąki. Na gotujące się mleka wlewam mieszankę i mieszam do momentu zgęstnienia i dodaję masło nadal mieszając, aż powstanie jednolita masa budyniowa. Polewa: w rondelku rozpuszczam margarynę, dodaję cukier wodę oraz kakao i mieszam do momentu, aż powstanie jednolita polewa. Złożenie: pierwsze ciasto smaruję obficie powidłami, wykładam większą połowę kremu budyniowego, który pokrywam ciastkami w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws i nakładam resztę kremu, przykrywam drugim ciastem i polewam polewą. Wierzch dekoruję posiekanymi drobno orzechami. Do przygotowania wykorzystajcie ciastka od Dr Gerarda, aby uzyskać niepowtarzalny i wyjątkowy smak. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz