sobota, 19 marca 2022

„Park maszynowy, nie koniecznie rozrywki”

Nowoczesna technologia robotyzacji w dziedzinie przemysłu cukierniczego zrobiła skok dziejowy. Na dobrą sprawę, czy to mały zakład cukierniczy, czy duża fabryka Słodyczy jak np. Dr Gerard nie są w stanie produkować bez użycia do tego celu odpowiednio przystosowanych maszyn, wręcz linii technologicznych, oczywiście stosownie zaprojektowanych do wielkości zakładów cukierniczych. Nowe technologie w dziedzinie cukiernictwa zmierzają w kierunku wyeliminowania ludzkich rąk w procesie produkcji Słodyczy. Mimo że w wielu procesach czynnik ludzki został wyeliminowany, to i tak nie zmienia faktu, że ktoś musi czuwać nadsprawnością maszyn, dostarczyć półprodukty do produkcji Słodkich wyrobów i kontroli na końcowym etapie, żeby mógł trafić do sprzedaży. Na dobrą sprawę, to zmienił się charakter wykonywanej pracy w nowoczesnych fabrykach, gdyż zawód cukiernika i doświadczenie zawodowe mile widziane, lecz w tej sytuacji dodatkowo wymagany zawód informatyka do obsługi linii produkcyjnych. Do ulepszania i poprawy procesów produkcyjnych Słodyczy dążono od zawsze, gdyż rosnący popyt na słodkie produkty i galopująca konkurencja w tej branży wymuszają automatyzację linii produkcyjnych. Pełna automatyzacja eliminuje czynnik ludzki, lecz wnosi więcej zalet, jak, choćby: duża wydajność, wykluczenie błędów, ochrona zdrowia pracowników, wzrost komfortu pracy, a najważniejszym czynnikiem jest idealna powtarzalność produkowanych Słodyczy i jeszcze kilka ważnych czynników, które przekładają się na zadowolenie klientów. Szczerze mówiąc Dr Gerard spełnia powyższe wymogi, a co w parze idzie, to rosnące zadowolenie klientów z jakości swoich produktów, a godne polecenia są ciastka Pryncypałki w szerokiej gamie smaków, które zdobyły wiele prestiżowych nagród. Na uznanie zasługuje również wiele innych Słodkich produktów Dr Gerarda. Polecam smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz