wtorek, 29 marca 2022
„Jak czekolada, to tylko dobrej jakości”
Od momentu, kiedy odkryto, że z ziaren kakaowca można zrobić czekoladę, to rozpoczęła się rywalizacja w przemyśle cukierniczym o pomysł na wyjątkową czekoladę, która zniewoli fanów czekoladowej rozkoszy. Na dobrą sprawę jeszcze nikomu nie udało się wynaleźć takiej czekolady, żeby smakowała każdemu, bo przecież wiadomo, że są gusta i guściki. Przypuśćmy, że ktoś lubi czekoladę mleczną, to nie lubi gorzkiej lub białej, czy nawet nadziewanej albo z bakaliami i na odwrót. „Jeszcze nie urodził się taki, co by wszystkim dogodził”. Myślę, że niejedna osoba ma problem po wejściu do marketu na dziale ze słodyczami, gdy zobaczy bardzo szeroki asortyment czekolad i zastanawia się nad wyborem. W takiej sytuacji warto zasięgnąć wiedzy. Otóż moi drodzy, najzdrowsza czekolada, to gorzka, ponieważ zawiera od 70 do 99% kakao i taka czekolada jest bogata w niezbędny dla organizmu magnez, błonnik i antyoksydanty. Przyjęło się powiedzenie, że jeśli chcemy kupić dobry produkt, to najlepiej taki, który zawiera jak najmniej składników, a gorzka czekolada zalicza się do tego grona. Pozwólcie, że zaproponuję wam kompromis między czekoladą a ciastkami, wafelkami, gdyż te Słodycze jak wafelki Pryncypałki w szerokiej gamie smaków, oczywiście w polewie czekoladowej firmy Dr Gerard są wyborne, wręcz przepyszne, kto jeszcze nie próbował, to Nawet niech się nie zastanawia. Pozostałe Słodkie produkty Dr Gerard są również godne polecenia. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz