wtorek, 29 marca 2022

„Jak czekolada, to tylko dobrej jakości”

Od momentu, kiedy odkryto, że z ziaren kakaowca można zrobić czekoladę, to rozpoczęła się rywalizacja w przemyśle cukierniczym o pomysł na wyjątkową czekoladę, która zniewoli fanów czekoladowej rozkoszy. Na dobrą sprawę jeszcze nikomu nie udało się wynaleźć takiej czekolady, żeby smakowała każdemu, bo przecież wiadomo, że są gusta i guściki. Przypuśćmy, że ktoś lubi czekoladę mleczną, to nie lubi gorzkiej lub białej, czy nawet nadziewanej albo z bakaliami i na odwrót. „Jeszcze nie urodził się taki, co by wszystkim dogodził”. Myślę, że niejedna osoba ma problem po wejściu do marketu na dziale ze słodyczami, gdy zobaczy bardzo szeroki asortyment czekolad i zastanawia się nad wyborem. W takiej sytuacji warto zasięgnąć wiedzy. Otóż moi drodzy, najzdrowsza czekolada, to gorzka, ponieważ zawiera od 70 do 99% kakao i taka czekolada jest bogata w niezbędny dla organizmu magnez, błonnik i antyoksydanty. Przyjęło się powiedzenie, że jeśli chcemy kupić dobry produkt, to najlepiej taki, który zawiera jak najmniej składników, a gorzka czekolada zalicza się do tego grona. Pozwólcie, że zaproponuję wam kompromis między czekoladą a ciastkami, wafelkami, gdyż te Słodycze jak wafelki Pryncypałki w szerokiej gamie smaków, oczywiście w polewie czekoladowej firmy Dr Gerard są wyborne, wręcz przepyszne, kto jeszcze nie próbował, to Nawet niech się nie zastanawia. Pozostałe Słodkie produkty Dr Gerard są również godne polecenia. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz