Co nieco o maszynach do produkcji słodyczy.
Każdy z nas ma swoje
ulubione słodycze. Wszyscy doskonale znamy chrupiące ciastka Pryncypałki, czy herbatniki Chococool carem
od Dr Gerarda. Jednak nie zastanawiamy się nad sposobem ich produkcji i drogi dotarcia
na sklepowe półki. Dla nas ważny jest smak, aromat, kształt i cena. Rozkoszujemy się aksamitnym smakiem
czekoladowej polewy, oraz wypełnieniem, nadzieniem wybranych słodyczy. Oblewanie czekoladą wyrobów ciastkarskich, to
jeden z ważny procesów technologicznych. Warto wiedzieć, czy
stosowany proces formowania czekolady jest wydajny i higieniczny? Czy wypełnianie czekoladek
odbywa się przy pomocy technologii one-shot? Nowoczesna fabryka słodyczy jaką
zapewne jest firma Dr Gerard duży nacisk kładzie na najlepsze wyposażenie.
Między innymi potrzebny jest szeroki wachlarz urządzeń – od 3 do 7
walcówek, do energooszczędnych młynów, konsz tradycyjnych i ciągłych,
zbiorników magazynujących, maszyn temperujących, linii oblewających, systemów
formowania one-shot lub tradycyjnego i innych urządzeń. Każda z tych maszyn do produkcji czekolady gwarantuje wysoki
poziom technologiczny, który podniesie wydajność. Nowoczesna linia
technologiczna w znacznym stopniu udoskonali produkcje batonów
oblewanych czekoladą, herbatników i ciasteczek. pralin, jak również
słodyczy typu lentilki, chipsy czekoladowe, ciasteczka z nadzieniem.
W zależności od wymaganej wydajności
firma może korzystać z oferowanych na rynku systemów pół automatycznych oraz w
pełni zautomatyzowanych. Maszyny i urządzenia do produkcji czekolady obecne na rynku
zdecydowanie podniosą jakość i wydajność produkcji czekolady. Cieszmy się więc
towarzystwem wybornych słodyczy od Dr Gerarda.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz