poniedziałek, 14 marca 2022

Co nieco o maszynach do produkcji słodyczy.

Co nieco o maszynach do produkcji słodyczy.

Każdy z nas ma  swoje ulubione słodycze. Wszyscy doskonale znamy chrupiące ciastka Pryncypałki, czy herbatniki Chococool carem od Dr Gerarda. Jednak nie zastanawiamy się nad sposobem ich produkcji i drogi dotarcia na sklepowe półki. Dla nas ważny jest smak, aromat, kształt i cena.  Rozkoszujemy się aksamitnym smakiem czekoladowej polewy, oraz wypełnieniem, nadzieniem wybranych słodyczy. Oblewanie czekoladą wyrobów ciastkarskich, to jeden z  ważny  procesów technologicznych. Warto wiedzieć, czy stosowany proces formowania czekolady jest wydajny i higieniczny? Czy wypełnianie czekoladek odbywa się przy pomocy technologii one-shot? Nowoczesna fabryka słodyczy jaką zapewne jest firma Dr Gerard duży nacisk kładzie na najlepsze wyposażenie. Między innymi potrzebny jest szeroki wachlarz urządzeń – od 3 do 7 walcówek, do energooszczędnych młynów, konsz tradycyjnych i ciągłych, zbiorników magazynujących, maszyn temperujących, linii oblewających, systemów formowania one-shot lub tradycyjnego i innych urządzeń. Każda z tych maszyn do produkcji czekolady gwarantuje wysoki poziom technologiczny, który podniesie wydajność. Nowoczesna linia technologiczna w znacznym stopniu  udoskonali produkcje batonów oblewanych czekoladą, herbatników i ciasteczek. pralin, jak również słodyczy typu lentilki, chipsy czekoladowe, ciasteczka z nadzieniem.

W zależności od wymaganej wydajności firma może korzystać z oferowanych na rynku systemów pół automatycznych oraz w pełni zautomatyzowanych. Maszyny i urządzenia  do produkcji czekolady obecne na rynku zdecydowanie podniosą jakość i wydajność produkcji czekolady. Cieszmy się więc towarzystwem wybornych słodyczy od Dr Gerarda.

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz