-2,5 szklanki mleka w proszku
-1000 g serka homogenizowanego
-300 g margaryny
-pół szklanki cukru
-1 żółtko
-2 łyżki żelatyny
-2 łyżki kawy rozpuszczalnej
-50 g czekolady ulubionej (u mnie orzechowa)
Sposób przygotowania: blaszkę (24/24 cm) smaruję tłuszczem i wykładam rozdrobnione herbatniki Chococool cream od Dr Gerard. Do miski wkładam żelatynę oraz kawę, zalewam 125 ml gorącej wody, mieszam i odstawiam do wystudzenia. Masło ucieram z żółtkiem i cukrem, następnie dodaję porcjami serki i miksuję. Do masy dodaję mleko w proszku i miksuję. Na koniec dodaję wystudzoną kawę z żelatyną i miksuję do połączenia składników. Masę wykładam na herbatniki Chococool cream. Wierzch posypuję startą czekoladą. Podaję po dokładnym schłodzeniu. Do przygotowania wykorzystałam słodycze od Dr Gerarda, ponieważ są najpyszniejsze. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz