Kruche ciasto
-100 g zimnego masła lub margaryny
-180 g mąki pszennej
-40 g cukru pudru
-jajko
-łyżeczka proszku do pieczenia
-100 g zimnego masła lub margaryny
-180 g mąki pszennej
-40 g cukru pudru
-jajko
-łyżeczka proszku do pieczenia
Kawowy krem
-500 g serka mascarpone
-400 ml śmietanki 30%
-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
-4 łyżki cukru pudru
-500 g serka mascarpone
-400 ml śmietanki 30%
-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
-4 łyżki cukru pudru
Dodatkowo
-wafelki Pryncypałki od Dr Gerard o smaku orzechowym 3/4 opakowania
-masa kajmakowa około 3/4 puszki
-4-5 kostek czekolady ulubionej
Sposób przygotowania: kruche ciasto: wszystkie składniki siekam i zagniatam na gładkie ciasto, następnie wałkuję na wielkość blaszki (około 20/24 cm) i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Kawowy krem: schłodzoną śmietankę i serek mascarpone miksuję z resztą składników na puszysty krem. Masę kajmakową podgrzewam (łatwiej rozprowadzić), smaruję kruche ciasto, wykładam połowę kremu, rozkładam wafelki Pryncypałki (pokrojone na mniejsze części) i wykładam resztę kremu. Wierzch dekoruję startą czekoladą. Schładzam i gotowe. Do przygotowania wykorzystajcie niezstąpione pod każdym względem słodycze od Dr Gerarda. Polecam i życzę smacznego!
-wafelki Pryncypałki od Dr Gerard o smaku orzechowym 3/4 opakowania
-masa kajmakowa około 3/4 puszki
-4-5 kostek czekolady ulubionej
Sposób przygotowania: kruche ciasto: wszystkie składniki siekam i zagniatam na gładkie ciasto, następnie wałkuję na wielkość blaszki (około 20/24 cm) i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Kawowy krem: schłodzoną śmietankę i serek mascarpone miksuję z resztą składników na puszysty krem. Masę kajmakową podgrzewam (łatwiej rozprowadzić), smaruję kruche ciasto, wykładam połowę kremu, rozkładam wafelki Pryncypałki (pokrojone na mniejsze części) i wykładam resztę kremu. Wierzch dekoruję startą czekoladą. Schładzam i gotowe. Do przygotowania wykorzystajcie niezstąpione pod każdym względem słodycze od Dr Gerarda. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz