Polecam Wam super sernik, jest to przepis z strony Dr Gerarda. Moja żona wynalazła ten przepis i przygotowała na popołudnie, do tego słodycze Dr Gerarda; ciastka Pryncypałki, herbatniki Chococool cream i powieczorek na słodko mamy zapewniony.
SKŁADNIKI:
200g ciasteczek Dr Gerard Christmas Bauble
100g roztopionego masła
2 łyżki miodu
400g ricotty
150g cukru
200g śmietanki 30% – do ubicia
1 łyżka ekstraktu waniliowego
3 płatki żelatyny (6g)
Owoce sezonowe do dekoracji
Świeża mięta
Forma (20×20)
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Wymieszać trzepaczką ricottę oraz ekstrakt waniliowy, następnie w osobnej misce ubić na sztywno śmietankę i dodać do uprzednio przygotowanej masy. Odstawić w temperaturze pokojowej.
W osobnym pojemniku zblendować ciasteczka Christmas Bauble na „pył”. Następnie dodać do nich miód, rozpuszczone masło i dobrze wymieszać. Uzyskaną masę przełożyć na spód oraz brzegi foremki. Do małej miseczki z zimną wodą włożyć płatki żelatyny i zaczekać, aż zmiękną. Następnie w rondelku umieścić żelatynę oraz 4 łyżeczki kremu z ricotty – trzymać na ogniu i mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Uzyskaną masę dodać do poprzednio przygotowanego kremu z ricotty, dokładnie wymieszać i przelać do formy.
Widać jest prosty do przygotowania, także zapisujcie i pieczcie. Krakersy Artur Crackers Mix Salty będą super uzupełnieniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz