Ciasto
-3 jajka
-2 budynie o smaku czekolada orzech
-pół szklanki cukru
-pół szklanki mąki pszennej
-pół szklanki oleju
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-szczypta soli
-3 jajka
-2 budynie o smaku czekolada orzech
-pół szklanki cukru
-pół szklanki mąki pszennej
-pół szklanki oleju
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-szczypta soli
Masa
-1 kg jogurtu typu greckiego
-2 galaretki krystaliczne
-1 łyżka żelatyny
-2 szklanki wrzącej wody
-1 kg jogurtu typu greckiego
-2 galaretki krystaliczne
-1 łyżka żelatyny
-2 szklanki wrzącej wody
Dodatkowo
-puszka masy kajmakowej
-krakersy Artur Crackers Mix Salty od Dr Gerard 2 opakowania
-1/4 tabliczki czekolady deserowej
-puszka masy kajmakowej
-krakersy Artur Crackers Mix Salty od Dr Gerard 2 opakowania
-1/4 tabliczki czekolady deserowej
Sposób przygotowania: jajka miksuję z solą i cukrem na puszystą masę, miksując dodaję olej oraz budyń zmieszany z mąką i proszkiem do pieczenia. Masę przekładam do formy (około 24/30 cm) i piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni, a następnie studzę. Galaretki mieszam z żelatyną, zalewam wrzątkiem i mieszam do rozpuszczenia, a następnie odstawiam do wystudzenia. Gęstniejącą galaretkę dodaję do jogurtu i miksuję. Wystudzone ciasto smaruję połową masy kajmakowej, rozkładam lekko pokruszone krakersy Artur Crackers Mix Salty i wykładam resztę masy kajmakowej, nakładam masę jogurtową, a wierzch posypuję startą czekoladą. Do przygotowania wykorzystałam niezastąpione słodycze od Dr Gerarda. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz