Ostatnio napotkałam ciekawą stronę firmy Dr Gerarda z pysznymi ciastkami, jak również z ciekawymi przepisami z wykorzystaniem tychże produktów Dr Gerarda, więc się tym zainteresowałam.
Interesują mnie bardzo wszelkiego rodzaju nowości. Wchodząc na stronę Dr Gerarda https://drgerard.eu/przepisy znalazłam bardzo ciekawy pomysł na zapiekane owoce z pierniczkami z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej Dr Gerarda, deser wyszedł bardzo smaczny.
Dobrze się złożyło, bo przyjechali do nas znajomi, z którymi się dawno nie widzieliśmy i chciałam ich czymś fajnym zaskoczyć, więc postanowiłam skorzystać z tego przepisu.
Deser wszystkim bardzo smakował, a ja postanowiłam podzielić się z wami tym przepisem.
Deser wszystkim bardzo smakował, a ja postanowiłam podzielić się z wami tym przepisem.
Składniki
-Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej Dr Gerarda
-2 gruszki
-2 gruszki
-2 jabłka
-garść rodzynek
-1 łyżeczka cynamonu
-3 łyżki cukru brązowego
-2 łyżki masła
Przygotowanie
Gruszki i jabłka przekrawamy na pół i usuwamy z nich gniazda nasienne.
Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej Dr Gerarda kruszymy, natomiast w miseczce mieszamy 3 łyżki cukru z łyżeczką cynamonu.
Do każdego z wydrążonych owoców wkładamy rodzynki, cukier z cynamonem oraz po troszkę masła.
Na koniec dodajemy pokruszone ciastka Dr Gerarda.
Układamy w naczyniu żaroodpornym otworami do góry i pieczemy około 20 min. w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco z bitą śmietaną. Prosty przepis, a deser bardzo smaczny. POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz