środa, 29 stycznia 2020

kolorowe patyczki


Poniżej przepis na pyszne kolorowe patyczki z strony Dr Gerarda, przepis pojawił się na balu w szkole u córki, żona która tam była bardzo zachwalała go.

Mowiła że dziaciaki głównie rzucały się na słodycze Dr Gerda a kilka ich była na zabawie m.in.;
Ciastka rurki waflowe Rolls Rolls, Gingerbreads – pierniki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakowej, krakersy mix solonone, ciastka Kremisie, bagietki Baguettes Tomato&Olive Oil

Składniki

  • Miks Rurek Waflowych dr Gerard (np. Rurki Waflowe Zebra, Śmietankowe, Kokosowe, Orzechowe, Mleczna Czekolada)
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 1/3 kostki masła
  • 1 łyżka soku z buraka
  • opcjonalnie kolorowe posypki
  • kruszone orzechy

Sposób przygotowania

W osobnych kąpielach wodnych rozpuścić czekolady. Do każdej dodać po połowie masła i mieszać trzepaczką do chwili dokładnego połączenia składników.
Do rozpuszczonej białej czekolady dodać sok z buraka, by otrzymać piękny, czerwony kolor i tuż po rozpuszczeniu przestać podgrzewać, ponieważ stwardnieje.
W gotowych masach czekoladowych maczać rurki do 1/2 ich długości i zanim stężeją, obsypać kolorowymi posypkami lub orzechami i odstawić w szklance do zastygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz