Poniżej przepis na pyszne kolorowe patyczki z strony Dr Gerarda, przepis pojawił się na balu w szkole u córki, żona która tam była bardzo zachwalała go.
Mowiła że dziaciaki
głównie rzucały się na słodycze Dr Gerda a kilka ich była na
zabawie m.in.;
Ciastka rurki waflowe Rolls Rolls,
Gingerbreads – pierniki z nadzieniem wieloowocowym w polewie
kakowej, krakersy mix solonone, ciastka Kremisie, bagietki
Baguettes Tomato&Olive Oil
Składniki
|
Sposób przygotowania
W osobnych kąpielach wodnych rozpuścić czekolady. Do każdej dodać po połowie masła i mieszać trzepaczką do chwili dokładnego połączenia składników.Do rozpuszczonej białej czekolady dodać sok z buraka, by otrzymać piękny, czerwony kolor i tuż po rozpuszczeniu przestać podgrzewać, ponieważ stwardnieje.
W gotowych masach czekoladowych maczać rurki do 1/2 ich długości i zanim stężeją, obsypać kolorowymi posypkami lub orzechami i odstawić w szklance do zastygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz