Piccolo E Dolce.
Ciekawy, intrygujący
tytuł sama się nad tym zastanawiałam co może się za nim kryć. A
to fantazyjna nazwa ciasta, które możemy znaleźć na stronie
dr Gerarda z
przepisami. Link do tej strony:
Na
spodzie idealnie chrupiącym pobudzającym nasze zmysły i kubki
smakowe. Do jego przygotowania potrzebujemy ciastek Kremisie dr
Gerarda, serek mascarpone oraz dynię moją ulubioną. Często szukam
przepisów gdzie możemy użyć dyni bo bardzo ją lubię w każdej
postaci. Na pewno często ten przepis zagości u mnie. Do tego ciasta
przygotowujemy puszysty mus czekoladowy na bazie czekolady oraz
śmietany. Ja troszkę zmodyfikowałam ten przepis ponieważ
przygotowałam go w formie tortu w tortownicy a nie w pojedynczych
foremkach. Tak mi było wygodniej i i akurat nie miałam foremek.
Takie ciasto lub inny samodzielnie przygotowany przysmak możemy
zrobić dla naszych najbliższych a szczególnie dla naszych babć i
dziadków, którzy mają dzisiaj swoje święto. Na pewno sprawimy im
tym wiele radości. Najlepsze przecież są upominki płynące
prosto z serca. A w przygotowanie samodzielnego ciasta lub laurki czy
innego prezentu wkładamy wiele miłości. Zwłaszcza najmłodsi w
szkole czy przedszkolu solidnie przygotowują się na ten dzień.
Uczą się wierszyków, piosenek, wystawiają teatrzyki oraz mamy
pieką i przynoszą do przedszkoli słodkości. Pozostaje im tylko
czekać na przybycie wyjątkowych i kochanych przez wszystkich wnuków
dziadków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz