wtorek, 21 stycznia 2020

Piccolo E Dolce


Piccolo E Dolce.

Ciekawy, intrygujący tytuł sama się nad tym zastanawiałam co może się za nim kryć. A to fantazyjna nazwa ciasta, które możemy znaleźć na stronie
dr Gerarda z przepisami. Link do tej strony:
Na spodzie idealnie chrupiącym pobudzającym nasze zmysły i kubki smakowe. Do jego przygotowania potrzebujemy ciastek Kremisie dr Gerarda, serek mascarpone oraz dynię moją ulubioną. Często szukam przepisów gdzie możemy użyć dyni bo bardzo ją lubię w każdej postaci. Na pewno często ten przepis zagości u mnie. Do tego ciasta przygotowujemy puszysty mus czekoladowy na bazie czekolady oraz śmietany. Ja troszkę zmodyfikowałam ten przepis ponieważ przygotowałam go w formie tortu w tortownicy a nie w pojedynczych foremkach. Tak mi było wygodniej i i akurat nie miałam foremek. Takie ciasto lub inny samodzielnie przygotowany przysmak możemy zrobić dla naszych najbliższych a szczególnie dla naszych babć i dziadków, którzy mają dzisiaj swoje święto. Na pewno sprawimy im tym wiele radości. Najlepsze przecież są upominki płynące prosto z serca. A w przygotowanie samodzielnego ciasta lub laurki czy innego prezentu wkładamy wiele miłości. Zwłaszcza najmłodsi w szkole czy przedszkolu solidnie przygotowują się na ten dzień. Uczą się wierszyków, piosenek, wystawiają teatrzyki oraz mamy pieką i przynoszą do przedszkoli słodkości. Pozostaje im tylko czekać na przybycie wyjątkowych i kochanych przez wszystkich wnuków dziadków.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz