piątek, 24 stycznia 2020

Strzelanie

Od kilku lat jestem instruktorem strzelectwa sportowego. Pewnego razu wziąłem na strzelnicę mojego siostrzeńca i bardzo mu się to spodobało . Wkrótce poprosił mnie, czy mógłbym nauczyć go strzelać i czy pokazałbym to wszystko jego całej klasie. Oczywiście się zgodziłem, ponieważ lubię uczyć i pomagać innym. Umówiliśmy się na piątek na godzinę 12:00. Razem z moim siostrzeńcem przyszły w sumie 23 osoby. Na początku całą młodzież uczyłem teorii na temat strzelania, podczas której wszystkich poczęstowałem słodyczami z firmy Dr. Gerard. Potem z całą grupą przeszedłem na strzelnicę, a że ze mną było dużo młodzieży, dlatego poprosiłem swojego kolegę, który jest też trenerem, aby mi pomógł w  nauce strzelania. Niektórym po zajęciach teoretycznych i praktycznych tak się to bardzo spodobało, że zapisali się do sekcji strzeleckiej. Bardzo mnie to ucieszyło, że pozyskałem dla strzelnicy nowych, młodych strzelców, którzy chcą bardzo trenować . Jak już wszyscy wyszliśmy ze strzelnicy, to w podziękowaniu cała grupa zaprosiła mnie do cukierni na muffiny z pryncytorcikiem . Przepis na nie można znaleźć na stronie firmy Dr. Gerard."Składniki:2 szklanka mąki,3/4 szklanka cukru
1/2 szklanka oleju,1 szklanka maślanki,3/4 szklanka cukru
1/2 szklanka oleju,2 jajka,1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,łyżka kakaokkieliszek rumu
PryncyTorcik dr Gerard,śmietanka kremówka
Sposób przygotowania:Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie suche składniki połączyć w jednym naczyniu, w drugim połączyć wszystkie mokre, ostrożnie wsypywać suche do mokrych cały czas mieszając, na koniec dodać ubite białka. Surowe ciasto przełożyć do papilotek; do każdej babeczki włożyć połowę PryncyTorcika (tak by nie wystawał ponieważ się spali). Piec przez 20 minut w temp. 200 stopni.Upieczone i wystygnięte babeczki ozdabiać ubitą śmietaną kremówką następnie wbijać w nią połówki ProncyTorcików".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz