Co może być lepszego na świąteczne wieczory jak super pyszny grzaniec oraz koniecznie słodycze Dr Gerarda. Podam wam prosty przepis na super grzańca który będzie pasował do słodycz Dr Gerarda.
SKŁADNIKI
2 PORCJE
500 ml czerwonego wina
2 łyżki cukru
1 łyżka miodu (lub cukru)
1 łyżka cukru wanilinowego (opcjonalnie)
przyprawy: kawałek kory cynamonu, gwiazdka anyżu i 2 goździki (lub gotowa przyprawa do grzańca)
opcjonalnie: 1 kardamon, 2 plasterki pomarańczy, 50 ml czerwonego martini lub soku malinowego lub likieru pomarańczowego
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki oprócz pomarańczy umieścić w garnku i podgrzewać na wolnym ogniu aż wino zacznie delikatnie parować (będzie gorące, ale jeszcze nie będzie się gotować).
Odstawić z ognia i włożyć plasterki pomarańczy jeśli ich używamy.
WSKAZÓWKI
Zamiast cukru można użyć syropu malinowego.
Pamiętajcie o odwiedzeniu strony Dr Gerarda oraz profilu na FB, znajdziecie tam sporo informacji o nowościach, przepisy czytelników oraz wiele ciekawostek związanych z naszymi ulubionymi słodyczami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz