piątek, 23 marca 2018

Przepis na Banofee Pie



Wczoraj, przeglądając Facebooka Marta natknęła się na bardzo ciekawy przepis na szybki i pyszny deser bez pieczenia: Ciastka Mafijne Black marki Dr Gerard, banany, kajmak, odrobina soli, śmietana kremówka – to połączenie składników podziałało na wyobraźnię Marty – rozkosz dla podniebienia –pomyślała i postanowiła jak najszybciej wypróbować podaną recepturę na Banofee Pie. Znana Blogerka Madame Edith we współpracy z marką Dr Gerard udowadnia, że banan to doskonały towarzysz dla ciastek Mafijnych. To są naprawdę Wypieki od Serca i dla serca spragnionego nowych doznań smakowych. Dzisiaj po lekcjach Marta – miłośniczka takich słodyczy jak: Ciastka Jungle, Czekoladki Pasja oraz Ciastka Mafijne, Cytrynowe (Lemon) – przystąpiła do dzieła. Stosując się do wskazówek podanych na Blogu Madame Edith odtworzyła doskonały w smaku deser. Współlokatorki Marty podzieliły entuzjazm dziewczyny, już z pierwszym kęsem smakołyku. Z każdą następną łyżeczką deseru ich oczy stawały się coraz bardziej rozmarzone – Marta, gdybyś mogła przyrządzać coś takiego częściej, nawet każdego dnia – prosiły błagalnym tonem. Marta w odpowiedzi obiecała dziewczynom na ich e-maila wysłać link, pod którym znajdą wszystkie potrzebne informacje do przygotowania deseru:
Koleżanki szczerze mówiąc były nieco zawiedzione, gdyż myślały, iż Marta da się namówić na małą powtórkę. Znając Marty zacięcie kulinarne wiedziały, że ona po prostu to lubi. Natomiast dla nich gotowanie to nie lada wyczyn. Jednak po kliknięciu na podanego linka odkryły, iż rzeczywiście przepis na Banofee Pie nie wydaje się zbyt skomplikowany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz