Wczoraj, przeglądając Facebooka
Marta natknęła się na bardzo ciekawy przepis na szybki i pyszny deser bez
pieczenia: Ciastka Mafijne Black marki Dr Gerard, banany, kajmak, odrobina
soli, śmietana kremówka – to połączenie składników podziałało na wyobraźnię
Marty – rozkosz dla podniebienia –pomyślała i postanowiła jak najszybciej
wypróbować podaną recepturę na Banofee Pie. Znana Blogerka Madame Edith we
współpracy z marką Dr Gerard udowadnia, że banan to doskonały towarzysz dla
ciastek Mafijnych. To są naprawdę Wypieki od Serca i dla serca spragnionego
nowych doznań smakowych. Dzisiaj po lekcjach Marta – miłośniczka takich
słodyczy jak: Ciastka Jungle, Czekoladki Pasja oraz Ciastka Mafijne, Cytrynowe
(Lemon) – przystąpiła do dzieła. Stosując się do wskazówek podanych na Blogu
Madame Edith odtworzyła doskonały w smaku deser. Współlokatorki Marty
podzieliły entuzjazm dziewczyny, już z pierwszym kęsem smakołyku. Z każdą
następną łyżeczką deseru ich oczy stawały się coraz bardziej rozmarzone –
Marta, gdybyś mogła przyrządzać coś takiego częściej, nawet każdego dnia –
prosiły błagalnym tonem. Marta w odpowiedzi obiecała dziewczynom na ich e-maila
wysłać link, pod którym znajdą wszystkie potrzebne informacje do przygotowania
deseru:
Koleżanki szczerze mówiąc były
nieco zawiedzione, gdyż myślały, iż Marta da się namówić na małą powtórkę.
Znając Marty zacięcie kulinarne wiedziały, że ona po prostu to lubi. Natomiast
dla nich gotowanie to nie lada wyczyn. Jednak po kliknięciu na podanego linka
odkryły, iż rzeczywiście przepis na Banofee Pie nie wydaje się zbyt skomplikowany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz