Jeszcze trwa kalendarzowa zima.Dzisiaj od samego rana była piękna słoneczna można powiedzieć że Wiosenna pogoda.Postanowiłem razem z moimi przyjaciółmi spędzić dzień na świeżym powietrzu.Każdy miał coś na szybko przygotować,zorganizować na nasz piknik.Ja wybrałem się do sklepu po Nasze ulubione Słodycze z firmy Dr. Gerard takie jak czekoladki pasja,krakersy Classic,ciastka jungle oraz ciastka zwierzaki maślane.Moja dziewczyna dzień szybciej przygotowała Mus czekoladowy z kokosową niespodzianką
"składniki:1 opakowanie pryncypałek kokosowych Dr. Gerard
100 g.czekolady gorzkiej,40 g.czekolady mlecznej,
40 ml.mleka,280 ml.śmietanki 34%,1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody
sposób przygotowania:rozpuścić czekolady w kąpieli wodnej.Ubić lekko śmietankę i delikatnie ją podgrzać (uważać by jej nie zagotować).W misce połączyć śmietanę,rozpuszczone czekolady,mleko i żelatynę dokładnie wymieszać.Do małych miseczek wsypać pokruszone Pryncypałki kokosowe i zalać ciepłym musem.Schłodzić w lodówce minimum dwie godziny.Serwować z kawałkiem wafelka na wierzchu.Oraz
ROGALIKI PUDROWANE NAJEŻONE BAKALIAMI
SKŁADNIKI:1 opakowanie Rogalików Pudrowanych dr Gerard
200 g czekolady mlecznej (można zastąpić gorzką lub pół na pół)
ulubione bakalie (orzechy, skórka pomarańczowa, rodzynki, wiórki kokosowe)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Bakalie rozdrobnić w moździerzu. Rogaliki zanurzać kolejno w czekoladzie i obsypywać bakaliami. Następnie kłaść na talerz i czekać do stężenia czekolady (można wstawić do lodówki."Postanowiła je dzisiaj ze sobą zabrać,przepisy na te pyszności znalazła na stronie firmy Dr. Gerard.Kolega wpadł na pomysł że weźmie ze sobą grilla na którym upieczemy kiełbaski,które właśnie kupił.Każdy coś przygotował i przyniósł na nasz piknik,oprócz tego niektórzy przynieśli babingtona oraz piłki do gry ręcznej i nożnej.Spędziliśmy bardzo fajnie dzień na świeżym powietrzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz