Wiosna jest tuż tuż. Marta cieszy
się tą myślą cały czas – gdy idzie do szkoły lub z niej wraca. Gdy jedzie
autobusem, rozmawia lub przygotowuje posiłki. W ogóle posiłki robi takie
wiosenne z dużą ilością zielonych warzyw, takich jak szczypior i sałata. Nawet
desery w wydaniu Marty są także wiosenne – lekkie bez pieczenia, na bazie
jogurtu, serków, owoców, galaretek. Do tych słodkich przekąsek głównym
składnikiem są najlepsze wyroby cukiernicze czyli te od Dr Gerarda. Wiosna
nadchodzi a Marta każdą wolną chwilę spędza w kuchni. Co ona tam robi? Jej
ulubiona marka słodyczy – Dr Gerard zainspirowała ją do pracy twórczej na
wiosnę. Marta pragnie wziąć udział w nowym konkursie zamieszczonym na facebooku
przez profil Dr Gerarda. Dla zainteresowanych podaję link do tej strony:
Teraz dziewczyna chce stworzyć
swój autorski przepis na deser bez pieczenia by dostać się na wymarzone
warsztaty kulinarne. Musi to być naprawdę coś ekstra. Zamysł ma taki by w
deserze wykorzystać Ciastka Jungle, Czekoladki Pasja lub Zwierzaki Maślane.
Marta sprawdza każdą opcję – smakuje swój wyrób, robi mu zdjęcie. Wszystko musi
się zgadzać. Składniki powinny być dobrze skomponowane. Natomiast współlokatorki
mają największą radochę. Biorą udział w każdej degustacji nowo powstałego
ciasta lub koktajlu za każdym razem wzdychając, iż Marta w przyszłości zostanie
znaną blogerką kulinarną albo restauratorką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz