Święta wielkanocne już za dwa tygodnie. Najwyższa pora
pomyśleć i zaplanować ciekawe smakołyki. Bardzo lubię piec i często buszuje po
stronach internetowych za nowymi przepisami. Właśnie zaparzyłam sobie kawę i
podjadam krakersy Dr. Gerarda. Często produkty te goszczą w moim domu. Z ciekawości
wpisałam nazwę tego producenta do przeglądarki. Otworzyłam stronę facebook Dr.
Gerarda. https://www.facebook.com/drGerardPL Zainteresował mnie konkurs na
najciekawszy przepis w skład, którego wchodzą ciasteczka tego producenta. Oraz
zdjęcie już zrobionego smakołyku. Mam okazję wykazać się moimi zdolnościami.
Nagrodą tego konkursu są warsztaty kulinarne prowadzone przez finalistę
programu Master Chef Polska. Oraz poręczne drewniane skrzyneczki dr. Gerarda na
przepisy. Jak każdy uczestnik liczę na zainteresowanie moim przepisem i marzy
mi się taka drewniana skrzyneczka. Dlatego postanowiłam napisać mój ulubiony
sernik na spodzie z ciasteczek
składniki; 1 szk. orzechów, 50dag zwierzaków maślanych,
pół kostki masła, Ciastka pokruszyć i zalać roztopionym masłem. Połączyć
składniki i wyłożyć na wcześniej przygotowaną dużą blaszkę z papierem do
pieczenia. Puszka krówki kajmakowej, 1/4 puszki mleka zagęszczonego wsypać do
miski i dobrze wymieszać. masę wyłożyć na ciasto i posypać orzechami.
Masa serowa;
1kg sera białego zmielonego, 4 jajka, budyń
śmietankowy, cukier waniliowy. 3/4 szk. cukru, zapach cytrynowy. Jajka utrzeć z cukrami. Stopniowo dodając ser
na koniec wsypać budyń. Masę położyć na orzechy i piec w 180 stopni około 40
minut. Po upieczeniu posmarować polewą i udekorować orzechami. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz