Wczoraj było zorganizowane fantastyczne popołudnie na polu biwakowym,koło dużego jeszcze zamarzniętego pięknego jeziora.Przyszło bardzo dużo osób dorosłych jak i zarówno dzieci.Wszystko zaczęło się o godzinie 12:00,Najpierw była podana grochówka wojskowa,następnie zorganizowano w wyznaczonym miejscu Duże ognisko.Podczas płonącego ogniska organizator biwaku na świeżym powietrzu grał na gitarze różne piosenki.Śpiewane były szanty jak i zarówno piosenki disco polo oraz piosenki dla dzieci takie jak na przykład Stary niedźwiedź mocno śpi.Organizator bardzo fajnego spotkania na świeżym powietrzu rozdał wszystkim kije oraz kiełbaski do upieczenia na fantastycznym ognisku.Podczas super zabawy było bardzo dużo konkursów dla dzieci jak i dorosłych.W każdym konkursie były do wygrania Słodycze z firmy Dr. Gerard takie jak czekoladki pasja,krakersy Classic,ciastka Jungle,ciastka zwierzaki maślane oraz ciastka Mafijne cytrynowe.Na zakończenie bardzo fajnego spotkania wszyscy zostali poczęstowani przekładańcem z kremem z masła orzechowego przepis na niego można znaleźć na stronie firmy Dr. Gerard
"SKŁADNIKI:1 opakowanie Precelków w czekoladzie dr Gerard
30 g czekolady gorzkiej,40 g czekolady mlecznej,50 g masła
Krem:200 g masła orzechowego,spora szczypta soli
250 g serka Mascarpone,250 ml śmietanki kremówki
2 łyżeczki cukru pudru
Krem czekoladowy:100 g czekolady mlecznej,100 g czekolady gorzkiej,250 ml śmietanki kremówki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ciasteczka dobrze pokruszyć. Połączyć rozdrobnione ciastka z masłem i czekoladą, następnie wyłożyć do wysmarowanej masłem okrągłej tortownicy. Dobrze docisnąć i schłodzić.
Krem:Śmietankę ubić na sztywną pianę. Serek Mascarpone lekko ubić na „puch”, dodawać stopniowo do ubitej śmietanki – ciągle mieszając, następnie dodawać kolejno sól, cukier i masło orzechowe.
Krem czekoladowy:Czekoladę i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dobrze schłodzić i ubijać jak zwykłą słodką śmietankę.Na przygotowany precelkowy spód wyłożyć krem orzechowy, następnie czekoladowy. Całość ozdobić precelkami".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz