Początek
tygodnia – to także dobry moment na „Wypieki od Serca”. Ola odpoczywa w kuchni po
nauce i przed nauką, miksując ciastka Mafijne Dr Gerard z pozostałymi
składnikami. Ona naprawdę uwielbia te i inne słodycze marki Dr Gerard. Same w sobie
bez dodatków smakują rewelacyjnie. Jednak te zajęcia kulinarne pozwalają jej choć
na chwilę odetchnąć od nauki i nabrać nowych sił przed dalszym wysiłkiem. Także
Ola lubi tę pracę w kuchni a końcowy efekt jej działań jest bardzo pożądaną, wielką,
słodką i pyszną niespodzianką dla domowników. Im bardziej Ola jest zmęczona tym
trudniejszy wybiera przepis. Dzisiaj mierzy swe siły z nową recepturą na torcik
ananasowo-kokosowy:
Początkowo sądziła iż przygotowanie tego
deseru jest niezwykle skomplikowaną rzeczą ale z każdą kolejną czynnością
nabierała pewności, że tak naprawdę przepis jest prosty. W końcu to ciasto bez
pieczenia. Gdy skończyła słodkie wypieki a tortownica z zawartością zajęła
miejsce na półce w lodówce, Ola niechętnie weszła na górę do swego pokoju. Tam już
czekało na nią biurko ze stertą książek i zeszytów. Nim Ola zakopie się na dobre
w nawale pracy, sięgnie jeszcze po jedną Czekoladkę Pasja Dr Gerard. Przez tę
chwilę, zanim ciasteczko rozpłynie się w ustach Ola ma chwilę przyjemności. Ale
cóż to? – Ola nagle, pełna zapału otwiera podręczniki – wczytuje się w tekst z
niezwykłą uwagą. Ach tak! To małe ciasteczko to nie tylko chwila przyjemności
ale przede wszystkim porcja energii dla zmęczonego mózgu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz