wtorek, 27 marca 2018

Przerwa w nauce



Początek tygodnia – to także dobry moment na „Wypieki od Serca”. Ola odpoczywa w kuchni po nauce i przed nauką, miksując ciastka Mafijne Dr Gerard z pozostałymi składnikami. Ona naprawdę uwielbia te i inne słodycze marki Dr Gerard. Same w sobie bez dodatków smakują rewelacyjnie. Jednak te zajęcia kulinarne pozwalają jej choć na chwilę odetchnąć od nauki i nabrać nowych sił przed dalszym wysiłkiem. Także Ola lubi tę pracę w kuchni a końcowy efekt jej działań jest bardzo pożądaną, wielką, słodką i pyszną niespodzianką dla domowników. Im bardziej Ola jest zmęczona tym trudniejszy wybiera przepis. Dzisiaj mierzy swe siły z nową recepturą na torcik ananasowo-kokosowy:
 Początkowo sądziła iż przygotowanie tego deseru jest niezwykle skomplikowaną rzeczą ale z każdą kolejną czynnością nabierała pewności, że tak naprawdę przepis jest prosty. W końcu to ciasto bez pieczenia. Gdy skończyła słodkie wypieki a tortownica z zawartością zajęła miejsce na półce w lodówce, Ola niechętnie weszła na górę do swego pokoju. Tam już czekało na nią biurko ze stertą książek i zeszytów. Nim Ola zakopie się na dobre w nawale pracy, sięgnie jeszcze po jedną Czekoladkę Pasja Dr Gerard. Przez tę chwilę, zanim ciasteczko rozpłynie się w ustach Ola ma chwilę przyjemności. Ale cóż to? – Ola nagle, pełna zapału otwiera podręczniki – wczytuje się w tekst z niezwykłą uwagą. Ach tak! To małe ciasteczko to nie tylko chwila przyjemności ale przede wszystkim porcja energii dla zmęczonego mózgu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz