czwartek, 13 lipca 2017

Nad morzem

Pojechałem z żoną do brata który mieszka w Gdańsku. Pojechaliśmy tam gdyż chcieliśmy tydzień spędzić nad naszym polskim morzem. Brat mój ma dzieci które uwielbiają słodycze. Kupiliśmy więc słodycze od firmy Doktor Gerard. Pogoda nam dopisywała. Często chodziliśmy na plażę. Co dziennie spożywaliśmy słodycze od Doktor Gerard. Pewnego dnia przyszli goście więc pomyśleliśmy o jakimś cieście. Upiekliśmy więc ciasto o nazwie muz czekoladowy z kokosową niespodzianką. Przepis po niżej. Przepis jest z strony firmy Doktor Gerard. Bawiliśmy się naprawdę wyśmienicie. Chodziliśmy na plażę i kąpaliśmy się w morzu. Dzieciaki brata grali w siatkówkę plażową zresztą bardzo to lubią. Tydzień Minoł i trzeba było wracać do domu. Postanowiliśmy w sierpniu udać się tam jeszcze raz. Składniki • 1 opakowanie PryncyPałek kokosowych • 100 g czekolady gorzkiej • 40 g czekolady mlecznej • 40 ml mleka • 280 ml śmietanki 34% • 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody Sposób przygotowania Rozpuścić czekolady w kąpieli wodnej. Ubić lekko śmietankę i delikatnie ją podgrzać (uważać, by jej nie zagotować!). W misce połączyć śmietanę, rozpuszczone czekolady, mleko i żelatynę – dokładnie wymieszać. Do małych miseczek wsypać pokruszone PryncyPałki kokosowe i zalać ciepłym musem. Schłodzić w lodówce min. 2 godziny. Serwować z kawałkiem wafelka na wierzchu. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz