środa, 12 lipca 2017
Niespodziewana wizyta
Dziś PRZYSZLI nie spodziewani goście. Są to moi bardzo dobrzy znajomi. Byłem bardzo zaskoczony gdyż się nie widzieliśmy parę lat. Oczywiście się bardzo ucieszyłem z ich wizyty. Cóż TRZEBA BYŁO COŚ KUPIĆ DO TAK ZWANEJ KAWY. Kupiłem więc czekoladki pasja od firmy Doktor GERARD. Do tego UPIEKLIŚMY PRZEKŁADANIEC CZEKOLADOWY Z MASŁA orzechowego. Po TAKIM DŁUGIM NIE WIDZENIU SIĘ BARDZO dobrze SIĘ BAWILIŚMY Składniki
• 1 opakowanie Precelków w czekoladzie dr Gerard
• 30 g czekolady gorzkiej
• 40 g czekolady mlecznej
• 50 g masła
Krem:
• 200 g masła orzechowego
• spora szczypta soli
• 250 g serka Mascarpone
• 250 ml śmietanki kremówki
• 2 łyżeczki cukru pudru
Krem czekoladowy:
• 100 g czekolady mlecznej
• 100 g czekolady gorzkiej
• 250 ml śmietanki kremówki
Sposób przygotowania
Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ciasteczka dobrze pokruszyć. Połączyć rozdrobnione ciastka z masłem i czekoladą, następnie wyłożyć do wysmarowanej masłem okrągłej tortownicy. Dobrze docisnąć i schłodzić.
Krem:
Śmietankę ubić na sztywną pianę. Serek Mascarpone lekko ubić na „puch”, dodawać stopniowo do ubitej śmietanki – ciągle mieszając, następnie dodawać kolejno sól, cukier i masło orzechowe.
Krem czekoladowy:
Czekoladę i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dobrze schłodzić i ubijać jak zwykłą słodką śmietankę.
Na przygotowany precelkowy spód wyłożyć krem orzechowy, następnie czekoladowy. Całość ozdobić precelkami. Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz