piątek, 6 lipca 2018

Niezawodne słodycze Dr Gerarda.



    Lato zapowiadało się upalne, ale jak na razie to raczej wygląda, że będzie chłodne. Pamiętam, że kiedy były wakacje, to mieliśmy bardzo ciepło i słonecznie. Nasze dzieci, to już raczej wakacje nie kojarzą się im z tak upalnymi dniami. W tym roku to chyba lato było już w maju, a teraz to jakby jesień się zbliżała, ale może jeszcze do nas zagoszczą upływ, miejmy taką nadzieję.
Na takie niezbyt upalne dni, kiedy nie mamy ochoty sami coś słodkiego przygotowywać, to polecam szeroką gamę słodyczy Dr Gerarda.  Słodycze Dr Gerarda są w bardzo szerokim asortymencie i zaspkoją każdego smakosza. Osobiście polecam do porannej kawy ciastka Wit’am mleko czekolada lub ciastka Witam Ciastka na dzień dobry, które zapewnią nam dużo energii potrzebnej nam.
  Po obiedzie również kiedy zasiadamy do kawy, to wśród wielu słodyczy Dr Gerarda najlepiej smakują mi Andruty biała czekolada i kokos.
Wszystkim ochotnikom przyrządzania słodkich deserów bardzo polecam stronę internetową Dr Gerarda z przepisami, gdzie możemy znaleźć wiele prostych przepisów na sporządzenie deserów.
  Bardzo ulubionym deserem, który bardzo polubili dzieciaki jest deser, który przyrządzamy włoądśnie według przepisu, który znajdziemy pod adresem https://drgerard.eu/przepisy
  Poniżej podaję przepis właśnie z tej stronki;
DESER LODOWY Z DOMOWYM SOSEM Z GORZKIEJ CZEKOLADY Z MIXEM KRUCHYCH CIASTECZEK I RUREK WAFLOWYCH
SKŁADNIKI
Rurki Waflowe Kokosowe lub Czekoladowe dr Gerard
1,5 szklanki wody
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki gorzkiego kakao
30 g pokruszonej drobno gorzkiej czekolady
ulubione lody (np. bakaliowe i waniliowe)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do rondelka z wodą dodać cukier oraz kakao, doprowadzić do wrzenia i gotować 30 sekund. Zdjąć z gazu, dodać pokruszoną czekoladę i odstawić na 5 minut.
Po tym czasie dokładnie wymieszać, aby masa była jednorodna (można zblendować przez ok. 2 minuty). Lody nałożyć do pucharków, polać ciepłym lub zimnym sosem czekoladowym i ozdobić ciasteczkami.

   Życzę smacznego.    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz