wtorek, 24 lipca 2018

zgrupowanie

Nasza koleżanka Basia dowiedziała się że ma pojechać na zgrupowanie strzeleckie i kondycyjne, które odbywało się w jednym z górskich miast. Jest ona osobą niepełnosprawną ,ale odnosi duże sukcesy w strzelectwie z karabinu pneumatycznego. Do uprawiania tej dyscypliny potrzebny jest specjalny strój strzelecki który został zamówiony przez klub Basi. Strój składa się ze specjalnej skórzanej kurtki i spodni które są szyte przez wykwalifikowaną firmę. Uzupełnieniem tego stroju są buty oraz odzież termiczna. Brat zawiózł Basię na to zgrupowanie strzeleckie, a podczas podróży zajadali słodycze z firmy Dr .Gerard. Zgrupowanie było bardzo owocne, Basia dużo trenowała,ćwiczyła i strzelała. W związku z tym że Basia na tym zgrupowaniu miała swoje urodziny miłą niespodzianką było to że trener kadry zamówił dla niej jej ulubione ciasto z firmy Dr .Gerard był to Sernik bez pieczenia z Pryncypałkami Classic,przepis na niego można znaleźć na stronie firmy Dr.Gerard
"SKŁADNIKI (na tortownicę o średnicy 24 cm)
Na spód:200 g wafli „Pryncypałki Classic” dr Gerard
50 g migdałów,60 g masła
Dekoracja:4 wafle „Pryncypałki Classic” dr Gerard
3 łyżki konfitury truskawkowej,10 truskawek
Masa serowa:200 g śmietanki kremówki (30% lub 36%)
9 płatków żelatyny (18 g),1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
180 g jogurtu greckiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:W małym rondelku rozpuszczamy masło. W malakserze mieszamy wafle i migdały z rozpuszczonym masłem. Uzyskany „mokry piasek” przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy do dna, by uzyskać spód sernika.W małej miseczce z zimną wodą namaczamy przez 5-10 minut płatki żelatyny. Następnie dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy je do śmietany kremówki, którą podgrzewamy na niewielkim ogniu. Żelatyna powinna całkowicie się rozpuścić w kremówce, ale śmietana nie powinna zostać doprowadzona do wrzenia.
Śmietanę z żelatyną studzimy, powinna być lekko ciepła, ale nie gorąca. W malakserze mieszamy twaróg, jogurt grecki i cukier. Cienką strużką dodajemy śmietanę z rozpuszczoną żelatyną. Gotową masę serową przekładamy na tortownicę. Wstawiamy na całą noc do lodówki, można nawet zostawić sernik w chłodzie na całą dobę.Przed podaniem lekko podgrzewamy konfiturę truskawkową. Rozprowadzamy ją po wierzchu sernika, posypujemy kawałkami truskawek i pokrojonymi w kostkę wafelkami „Pryncypałki Classic” dr Gerard".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz