wtorek, 31 lipca 2018

spotkanie w klubie

W lipcu zaproszono moją córkę i mnie, na podsumowanie półrocza w klubie sportowym osób niewidomych i słabowidzących, którego jesteśmy członkami. Na spotkanie zawiózł nas mój syn swoim samochodem. Podczas jazdy jedliśmy Nasze ulubione Słodycze z firmy Dr. Gerard. W klubie zebrało się około 50 osób. Zarząd klubu punktualnie o 16:00 bardzo mile i ciepło wszystkich przywitał. Prezes klubu wyróżnił wszystkich którzy od stycznia do końca czerwca zdobyli medale, Mistrzostw Świata Europy oraz mistrzostw Polski i turniejów ogólnopolskich. Wszystkie osoby wyróżnione otrzymały bardzo ładne nagrody. Prezes jak i cały zarząd, Mówili że będą bardzo mocno trzymać kciuki za drugą połowę roku, za kolejny worek medali. Na koniec wszyscy zostali poczęstowani różnymi napojami kawą herbatą oraz Sernikiem bez pieczenia z Pryncypałkami Classic, przepis na niego można znaleźć na stronie firmy Dr. Gerard. Życzę smacznego
"SKŁADNIKI (na tortownicę o średnicy 24 cm)
Na spód:200 g wafli „Pryncypałki Classic” dr Gerard
50 g migdałów,60 g masła
Dekoracja:4 wafle „Pryncypałki Classic” dr Gerard
3 łyżki konfitury truskawkowej,10 truskawek
Masa serowa:200 g śmietanki kremówki (30% lub 36%)
9 płatków żelatyny (18 g),1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
180 g jogurtu greckiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:W małym rondelku rozpuszczamy masło. W malakserze mieszamy wafle i migdały z rozpuszczonym masłem. Uzyskany „mokry piasek” przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy do dna, by uzyskać spód sernika.W małej miseczce z zimną wodą namaczamy przez 5-10 minut płatki żelatyny. Następnie dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy je do śmietany kremówki, którą podgrzewamy na niewielkim ogniu. Żelatyna powinna całkowicie się rozpuścić w kremówce, ale śmietana nie powinna zostać doprowadzona do wrzenia.
Śmietanę z żelatyną studzimy, powinna być lekko ciepła, ale nie gorąca. W malakserze mieszamy twaróg, jogurt grecki i cukier. Cienką strużką dodajemy śmietanę z rozpuszczoną żelatyną. Gotową masę serową przekładamy na tortownicę. Wstawiamy na całą noc do lodówki, można nawet zostawić sernik w chłodzie na całą dobę.Przed podaniem lekko podgrzewamy konfiturę truskawkową. Rozprowadzamy ją po wierzchu sernika, posypujemy kawałkami truskawek i pokrojonymi w kostkę wafelkami „Pryncypałki Classic” dr Gerard".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz