środa, 23 sierpnia 2017

Ciastka na biszkoptach

 .
Najlepsze biszkopty i kremisie są z firmy Dr.Gerard.Składniki:biszkopt:4 jajka,10 dkg cukru kryształu,maka tortowa 10 dkg,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżka kakao,2 łyzki miodu:masa śmietanowa-serowa mascarpone,smietanka do ciast i deserów duze opakowanie 500 mll,galaretka pomarańczowa,2 smietanfix:mus brzoskwiniowy:puszka brzoskwiń 4 łyzki żelatyny dodatkowo:1 duża paczka biszkoptów okragłych,marmoladalub powidło Przygotowanie:biszkopt:ubic schłodzone białka z szczypta soli na pianę dodac cukier,zółtka,mąkę wymieszaną z proszkiem,dodac kakao i miód delikatnie połaczyc skł wylac na duza blaszkę i piec przez 25 min w piekarniku temp.190 stopni .Na upieczone i wystygniete ciasto ułozyc biszkopty sklejone ze sobą marmolada Masa smietankowa:najpierw rozpuścic galaretkę w 1 szkl wrzacej wody odstawic do schłodzenia.Ubic serek mascarpone,w osobnym naczyniu ubic smietanke z śmietanfixem na sztywno dodac delikatnie mascarpone i na końcu cukier waniliowy i tężejącą galaretkę płynną ,połaczyc składniki i posmarowac biszkopty wyrównac i odstawic do lodówki.Mus brzoskwiniowy:do małego garnka wlac syrop z brzoskwiń i delikatnie podgrzac na małym ogniu z 4 łyzkami zelatyny,w osobnym naczyniu zmixowac blenderem brzoskwinie na jednolity mus .gdy zelatyna się połaczy z syropem dodac troszkę do musu aby wyrównac temperaturę nastepnie wlac reszte syropu wymieszac i odstawic w chłodne miejsce az zacznie tężec.Nastepnie wyłożyc na masę śmietankową dac do lodówki na kilka godzin i można częstowac gości.Smacznego.Warto spróbować precelki w polewie kakaowej oraz biszkopty z firmy Dr .Gerard.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz