Otóż odkąd człowiek zrobił postęp w procesie przemiału mąk,
poszedł po najmniejszej linii oporu wybierając jak najczystszy i najbielszy
produkt, nie zastanawiając się nad pozytywnym i zbawiennym wpływem produktów z
mąki z pełnego przemiału na układ trawienny i nie tylko.
Od kilku lat propagowanie, reklamowanie produktów zrobionych
z mąki pełnoziarnistej zatacza coraz szersze kręgi przemysłu gastronomicznego i
spożywczego, a nawet cukierniczego, jak choćby Dr Gerard, który posiada w
swojej ofercie produkty z mąki pełnoziarnistej.
Weźmy na przykład Torcik Zbożowy, po drugie Ciastka wit’AM w
trzech wariantach smakowych takich jak: wit’AM MLEKO CZEKOLADA, wit’AM ŚLIWKA
CZEKOLADA, wit’AM JABŁKO RODZYNKI. Jest to „Porcja słodkiej przyjemności dla
amatorów aktywnego, zdrowego trybu życia. Chrupkie ciasteczka stworzone z mąki
pełnoziarnistej, bogatej w składniki odżywcze, oraz cennych dla zdrowia suszonych
owoców. Dodają energii, wspomagają trawienie i smakują doskonale!”
Powyższe produkty Dr Gerarda, jak również wiele innych równie
pysznych i smacznych, znajdziecie na stronie: https://drgerard.eu/produkty/witam.
A wracając do mąki pełnoziarnistej - czy ktokolwiek z Was
zastanawiał się nad produktem spożywanym każdego dnia np.: makaron, pieczywo? Z
jakiej mąki zrobiono, czy jest zdrowa i odpowiednia dla właściwego
funkcjonowania układu trawiennego jak i całego organizmu?
Nie jest to bez znaczenia jakiej mąki używamy na co dzień,
dlatego warto zasięgnąć na ten temat wiedzy, a oczywiście najszybszym i największym
dostawcą informacji jest Internet, choćby poniższa stronka: http://bonavita.pl/dlaczego-zwykla-make-warto-zastapic-zdrowa-maka-pelnoziarnista.
Życzę dużo wiedzy, a co za tym idzie dużo zdrowia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz