czwartek, 31 sierpnia 2017

„Dlaczego nie doceniamy wartości zdrowotnych mąki z pełnego przemiału?”


Otóż odkąd człowiek zrobił postęp w procesie przemiału mąk, poszedł po najmniejszej linii oporu wybierając jak najczystszy i najbielszy produkt, nie zastanawiając się nad pozytywnym i zbawiennym wpływem produktów z mąki z pełnego przemiału na układ trawienny i nie tylko.

Od kilku lat propagowanie, reklamowanie produktów zrobionych z mąki pełnoziarnistej zatacza coraz szersze kręgi przemysłu gastronomicznego i spożywczego, a nawet cukierniczego, jak choćby Dr Gerard, który posiada w swojej ofercie produkty z mąki pełnoziarnistej.

Weźmy na przykład Torcik Zbożowy, po drugie Ciastka wit’AM w trzech wariantach smakowych takich jak: wit’AM MLEKO CZEKOLADA, wit’AM ŚLIWKA CZEKOLADA, wit’AM JABŁKO RODZYNKI. Jest to „Porcja słodkiej przyjemności dla amatorów aktywnego, zdrowego trybu życia. Chrupkie ciasteczka stworzone z mąki pełnoziarnistej, bogatej w składniki odżywcze, oraz cennych dla zdrowia suszonych owoców. Dodają energii, wspomagają trawienie i smakują doskonale!”

Powyższe produkty Dr Gerarda, jak również wiele innych równie pysznych i smacznych, znajdziecie na stronie: https://drgerard.eu/produkty/witam.

A wracając do mąki pełnoziarnistej - czy ktokolwiek z Was zastanawiał się nad produktem spożywanym każdego dnia np.: makaron, pieczywo? Z jakiej mąki zrobiono, czy jest zdrowa i odpowiednia dla właściwego funkcjonowania układu trawiennego jak i całego organizmu?

Nie jest to bez znaczenia jakiej mąki używamy na co dzień, dlatego warto zasięgnąć na ten temat wiedzy, a oczywiście najszybszym i największym dostawcą informacji jest Internet, choćby poniższa stronka: http://bonavita.pl/dlaczego-zwykla-make-warto-zastapic-zdrowa-maka-pelnoziarnista.

Życzę dużo wiedzy, a co za tym idzie dużo zdrowia!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz