wtorek, 8 sierpnia 2017

W Mielnie

Z rodziną to jest z córką, zięciem, wnusią i żoną wyjechaliśmy na trzy dni do Mielna nad naszym pięknym MORZEM. Mieliśmy tam wynajęty domek z pełnym wyposażeniem. Pogoda nam dopisywała więc co dziennie chodziliśmy na plażę. Wnusia wciąż domagała się słodyczy od firmy Doktor Gerard gdyż te jej najlepiej smakują. Zwiedzaliśmy też okoliczne miejscowości. W któryś dzień upiekliśmy karpatkę ze strony Doktor GERARD. Przepis PO NIŻEJ KTÓRY BARDZO POLECAM. Po TRZECH DNIACH TRZEBA BYŁO WRACAĆ DO DOMU CHOĆ TAK BARDZO SIĘ NIE CHCIAŁO. WRUCILIŚMY BARDZO OPALENI i WYPOCZĘCI. Moja WNUCZKA TEŻ NIEBYŁA z POWROTU DO DOMU ZADOWOLONA. Bardzo POLUBIŁA MORSKI PIASEK JAK i SAMO MORZE. Myślę ŻE JESZCZE GDZIEŚ WYJEDZIEMY GDYŻ TRZEBA KORZYSTAĆ z LATA KTÓRE w końcu nadeszło. Jak MOŻECIE BIEŻCIE DZIECI i jedźcie z NIMI NA WYPOCZYNEK NAD WODĄ. Nie KONIECZNIE NIE MUSI TO BYĆ MOŻE. Nie ZAPOMNIJCIE o SŁODYCZACH KONIECZNIE OD Doktor Gerard. Składniki • Paczka herbatników z cukrem dr Gerard Krem: • 1 opakowanie budyniu śmietankowego • 1 szklanka cukru • 250 g masła Sposób przygotowania Budyń ugotować wg przepisu, dodając szklankę cukru, następnie schłodzić. Ubić mikserem masło na „puch”, dodając po łyżce schłodzonego budyniu, cały czas ubijając. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego, nakładać kolejno na herbatniki, przykrywając drugim z wierzchu. Na koniec ozdobić truskawkami lub innymi świeżymi owocami. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz