czwartek, 10 sierpnia 2017
Ognisko u znajomych
Dzisiaj zostaliśmy zaproszeni do naszych znajomych na ognisko. Jest lato więc chętnie się wybraliśmy. Mają oni dzieci więc kupiliśmy parę paczek wafelków pryncypałek wiadomo jak gdzieś się idzie to trzeba coś ze sobą wziąć. Na miejscu upiekliśmy muz czekoladowy z kokosową niespodzianką przepis ze strony Doktora Gerarda. Kupiliśmy też karkówkę i kiełbaski. Dzieciaki się objadali słodyczami i grali w piłkę. My dorośli siedzieliśmy przy ognisku i objadaliśmy się kiełbaskami i mięsem. Były też pieczone ziemniaki. Ogólnie było bardzo wesoło. Nadszedł wieczór więc chcieliśmy wracać do domu. Jednak przez namowę znajomych zostaliśmy na noc. Do domu wróciliśmy na drugi dzień. Do południa wypiliśmy kawę i po obiedzie wróciliśmy do domu. Ogólnie pobyt był udany. Składniki
• 1 opakowanie PryncyPałek kokosowych
• 100 g czekolady gorzkiej
• 40 g czekolady mlecznej
• 40 ml mleka
• 280 ml śmietanki 34%
• 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody
Sposób przygotowania
Rozpuścić czekolady w kąpieli wodnej. Ubić lekko śmietankę i delikatnie ją podgrzać (uważać, by jej nie zagotować!).
W misce połączyć śmietanę, rozpuszczone czekolady, mleko i żelatynę – dokładnie wymieszać. Do małych miseczek wsypać pokruszone PryncyPałki kokosowe i zalać ciepłym musem. Schłodzić w lodówce min. 2 godziny.
Serwować z kawałkiem wafelka na wierzchu. Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz