Spód
-herbatniki o smaku czekoladowym od Dr Gerard 300 g
-100 g masła lub margaryny
-pół łyżeczki cynamonu
-pół łyżeczki przyprawy do piernika
-herbatniki o smaku czekoladowym od Dr Gerard 300 g
-100 g masła lub margaryny
-pół łyżeczki cynamonu
-pół łyżeczki przyprawy do piernika
Kajmakowo-czekoladowy krem
-530 g masy kajmakowej
-50 g deserowej czekolady rozpuszczonej
-250 g serka mascarpone
-530 g masy kajmakowej
-50 g deserowej czekolady rozpuszczonej
-250 g serka mascarpone
Śmietankowy krem
-500 ml śmietanki kremówki 36%
-2 łyżki cukru pudru
-500 ml śmietanki kremówki 36%
-2 łyżki cukru pudru
Dodatkowo
-3 banany
-sok z połowy cytryny
-słodycze od Dr Gerard z oferty sezonowej
-pół szklanki posiekanych orzechów włoskich
-50 g czekolady mlecznej
-3 banany
-sok z połowy cytryny
-słodycze od Dr Gerard z oferty sezonowej
-pół szklanki posiekanych orzechów włoskich
-50 g czekolady mlecznej
Sposób przygotowania: spód: ciastka mielę bardzo drobno, masło rozpuszczam, studzę, wlewam do ciastek, dodaję cynamon, przyprawę i dokładnie mieszam. Wylepiam formę (średnica około 24 cm) do tarty i schładzam. Kajmakowo-czekoladowy krem: masę kajmakową i serek mascarpone łączę, dodaję rozpuszczoną czekoladę i dokładnie mieszam. Gotowy krem wykładam na schłodzoną tartę i ponownie wkładam do lodówki. Śmietankowy krem: kremówkę ubijam z pudrem. Banany kroję w grubsze plastry, skrapiam sokiem z cytryny, rozkładam na kremie kajmakowo-czekoladowym i nakładam krem śmietankowy. Wierzch dekoruję kawałkami czekolady, posiekanymi orzechami i słodyczami Dr Gerarda z oferty sezonowej (wykorzystałam piernikowe ludziki i kruche kakaowe ciastka z choinką). Całość dokładnie schładzam i gotowe. Do przygotowania wykorzystałam produkty od Dr Gerarda, ponieważ są najlepsze, doskonałe na każda okazję mniejszą lub większą, a poza tym uwielbiamy te słodycze, więc polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz