wtorek, 22 listopada 2022

Bankiet z filmowcami.

Bankiet z filmowcami.

Na spotkaniu towarzyskim podczas bankietu na festiwalu filmowym Camerimage.  poczęstowano nas wyśmienitą sałatką z paluszkami krabowymi. Nie jestem fanką dań z  owoców morza. Zjem, ale nie  zachwycam się nimi jak jakimś cudem kulinarnym świata.  Tak było do momentu kiedy skosztowałam tego dania. Małe kuleczki sałatki krabowej były położone na kawałku liścia sałaty lodowej, w sałatkę wbite  były po dwa małe krakersiki z firmy Dr Gerard. Szybko się okazało, że jeden to znakomity Yes! z czarnuszką, a drugi to rewelacyjny Yes! z sezamem. Przypuszczam, że takie zgrabne małe kulki sałatki zostały zrobione gałką do lodów. Swoją drogą świetny pomysł, a do tego miły dla oka. Koniecznie muszę  spróbować przygotować coś podobnego w domu. Ewentualnie warto rozważyć zakup  korzystając z firmy cateringowej. Nie zabrakło również krakersów w słodkiej wersji typu Yes! z cynamonem lub Yes! o smaku karmelu. Do kawy podano przepyszny sernik  z brzoskwiniami zrobiony na spodzie z morelowych  biszkoptów od Dr Gerarda. Wszystko było świeże i smaczne, a do tego pięknie podane. Podczas spotkania poznałam wiele interesujących osób. Ciekawe rozmowy w  otoczeniu  pastelowych barw saloniku dla zaproszonych  gości toczyły się do późna. Miła atmosfera sprzyjała integracji. Znani, sławni ludzie z branży filmowej okazały się sympatycznymi osobami. Czas mijał w sielankowej atmosferze luzu i relaksu. Żal było wracać do domu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz