piątek, 22 marca 2019

Wiosna – jak nas inspiruje?


Wreszcie jest z nami ta upragniona i wyczekiwana wiosna kalendarzowa. A wraz z pierwszym jej dniem jak na zamówienie przyszło ocieplenie. Kto może – ten korzysta z wiosennej aury. Ola i Marta także. Zamiast siedzieć przed komputerem czy telewizorem wybrały się na wieczorny spacer. Dziewczyny nie mogąc nacieszyć zmysłów nagłym, wiosennym przebudzeniem przyrody, celowo opóźniały powrót do mieszkania. Zrobiły parę ładnych kilometrów. Przeszły park, długo spacerowały bulwarami – wzdłuż brzegu rzeki. Rozmawiając straciły poczucie czasu. Były daleko od domu, gdy dopadło je zmęczenie. W ten sposób odkryły nieznane im a zarazem bardzo przyjemne miejsce. Mała, klimatyczna cukiernio-kawiarnia okazała się spokojną oazą wytchnienia dla zmęczonych gości. Zamówiły sernik na zimno i gorącą herbatę. Sernik na zimno posmakował dziewczynom tak, że zapragnęły wrócić w to miejsce jak najszybciej, by posmakować innych ciast. Marta jako wprawiony cukiernik zaczęła analizować składniki sernika. Ciekawym oraz intrygującym elementem ciasta okazała się spodnia jego część. Ten spód smakował tak jakoś znajomo. Jak się później okazało były to ciastka BAMBINO – czyli herbatniki z kremem o smaku śmietankowym i galaretką o smaku wiśniowym Dr Gerard. Ach tak! Jak mogła na to nie wpaść od razu. Dobrze zna te ciasteczka i dobrze wie, nie od dziś, że słodycze Dr Gerard są wyśmienitym dodatkiem oraz bazą wielu ciast. Sama w praktyce stosuje produkty Dr Gerarda – raz jako główny składnik deseru, innym razem jako efektowną i smaczną posypkę. Słodycze o których mowa, a także i słone przekąski, takie jak krakersy łączą się doskonale z innymi składnikami tworząc wyjątkowe i oryginalne kompozycje smakowe. Doznanie to utwierdziło dziewczęta w postanowieniu, że z nadejściem wiosny będą częściej czerpać z szerokiego asortymentu Dr Gerarda by łączyć ulubione słodycze z sezonowymi owocami tworząc niezapomniane desery i ciasta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz