piątek, 22 marca 2019

Karpatka bez pieczenia.

Rano odebrałam telefon od mojego starszego wnuka z zapytaniem, babcia co dzisiaj robisz, i czy moglibyśmy do ciebie przyjść?.  Oczywiście zgodziłam się, bo mimo wszystko uwielbiam kiedy przychodzą do nas nasze wnuki.  Od razu przy wejściu do domu usłyszałam zapytanie. Babcia, a czym nas dzisiaj zaskoczysz?. Oni wiedzą, że przychodząc do mnie zawsze mam coś dla nich dobrego.
Jakoś nie miałam żadnego pomysłu na coś smacznego, więc szybko otworzyłam komputer, aby coś podejrzeć, i na stronie Dr Gerarda drgerard.eu/kategoria/wypieki-od-serca/wiecej-przepisow/ znalazłam bardzo fajny przepis na Karpatkę dla leniwych.
Przepis jest bardzo prosty i tak  mało produktów potrzeba na tę Karpatkę. W domu miałam ciastka Bambino, herbatniki z kremem o smaku śmietankowym i galaretką o smaku wiśniowym Dr Gerarda, więc użyłam takich ciastek.
Wystarczą cztery składniki i można się wziąć za zrobienie pysznej Karpatki Dr Gerarda.
Paczka herbatników z kremem o smaku śmietankowym i galaretką Dr Gerarda.
Składniki na krem
budyń śmietankowy
szklanka cukru
kostka masła
Przygotowanie
Budyń śmietankowy ugotować według przepisu, jak na opakowaniu dodając szklankę cukru.
Masło ubić na pulchną masę dodając po łyżce schłodzonego budyniu cały czas mieszając.
Gotowy krem nałożyć do rękawa cukierniczego, następnie na każde ciastko nakładać porcje kremu i przykładać drugim ciastkiem i znowu krem i kolejne ciastko. Wierzch można ozdobić według uznania np. jakimiś owocami, albo polewą czekoladową. Ja udekorowałam kawałkami banana, bo tylko banany miałam w domu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz