Ostatnio
podróżując do Torunia do pracy, bardzo się rozczarowałem gdy
napotkałem na roboty drogowe, trochę się nastałem w korkach, w
sumie straciłem około 20-30 min. A bardzo się śpieszyłem do
pracy na spotkanie. Stojąc w tym korku, nabrałem bardzo ochoty na
kawę, a na horyzoncie widziałem stację benzynową, podjechałem na
nią kupiłem sobie ciepłą kawę i oczywiście słodycza, trochę
się rozczarowałem gdyż , nie było na stacji akurat Dr Gerarda, i
w sumie wziełem co było pod rękom. Ale podczas dalszej jazdy nie
mogłem się zasycić zakupionym słodyczem, i sumie nie ma jak Dr
Gerard czy będą to ciastka C-MOLL HAZELNUT – czyli Wafel w
czekoladzie z kremem orzechowym i kakaowym, ciastka BAMBINO – czyli
herbatniki z kremem o smaku śmietankowym i galaretką o smaku
wiśniowym, Pryncypałki – wafelki w czekoladzie, krakersy CRACKERS
GOLDFISH, słone przekąski, draże. Jednak człowiek bardzo się
przywiązuję do tradycyjnego i znanego smaku. Po powrocie do domu
żona przygotowała mi miłą niespodziankę ; Przekładaniec serowy
z Krakersami i oliwkami z strony Dr Gerarda przepis poniżej;
Składniki
|
Sposób przygotowania
Oliwki i sery pokroić w plasterki. Krakersy ułożyć na blaszce, przekładać serami i oliwkami tak, by tworzyły piramidę.Piec 3–4 minuty w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Przed podaniem udekorować listkami bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz