wtorek, 19 marca 2019

Wyjazd


Ostatnio podróżując do Torunia do pracy, bardzo się rozczarowałem gdy napotkałem na roboty drogowe, trochę się nastałem w korkach, w sumie straciłem około 20-30 min. A bardzo się śpieszyłem do pracy na spotkanie. Stojąc w tym korku, nabrałem bardzo ochoty na kawę, a na horyzoncie widziałem stację benzynową, podjechałem na nią kupiłem sobie ciepłą kawę i oczywiście słodycza, trochę się rozczarowałem gdyż , nie było na stacji akurat Dr Gerarda, i w sumie wziełem co było pod rękom. Ale podczas dalszej jazdy nie mogłem się zasycić zakupionym słodyczem, i sumie nie ma jak Dr Gerard czy będą to ciastka C-MOLL HAZELNUT – czyli Wafel w czekoladzie z kremem orzechowym i kakaowym, ciastka BAMBINO – czyli herbatniki z kremem o smaku śmietankowym i galaretką o smaku wiśniowym, Pryncypałki – wafelki w czekoladzie, krakersy CRACKERS GOLDFISH, słone przekąski, draże. Jednak człowiek bardzo się przywiązuję do tradycyjnego i znanego smaku. Po powrocie do domu żona przygotowała mi miłą niespodziankę ; Przekładaniec serowy z Krakersami i oliwkami z strony Dr Gerarda przepis poniżej;
Składniki
  • 1 opakowanie Krakersów Classic dr Gerard
  • oliwki
  • ulubione sery
  • bazylia

Sposób przygotowania

Oliwki i sery pokroić w plasterki. Krakersy ułożyć na blaszce, przekładać serami i oliwkami tak, by tworzyły piramidę.
Piec 3–4 minuty w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Przed podaniem udekorować listkami bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz