poniedziałek, 25 marca 2019

„Redukcja zużycia energii i wody w zakładach pracy - problem czy fikcja?”

Niestety, w dzisiejszych czasach problemy związane z nadmiernym zużywaniem wody oraz energii zaczynają nabierać innego wymiaru. Niekontrolowane zużycie wody oraz bezmyślne korzystanie z energi elektrycznej to dziś nie lada zagwozdka nawet dla dużych firm. Przejawia się to między innymi w postaci przestarzałego oświetlenia, niezamierzonego wypływu energii cieplnej czy używania klimatyzacji w nieszczelnych pomieszczeniach. To wszystko generuje koszty, które doprowadzają firmy do dużych strat. Każda firma, chcąca uzyskiwać dobre wyniki po całorocznej działalności zakładu pracy, powinna zrobić bilans rachunków oraz faktur za zużycie wody (a w tym za odprowadzanie ścieków), zużycie energii - nie tylko elektrycznej (w tym cieplnej i chłodniczej). Niezwykle istotną sprawą jest analiza faktur z uwzględnieniem zarówno pór roku, jak i poszczególnych miesięcy, gdyż każdy okres rozliczeniowy może dać wskazówki do efektywniejszego wykorzystania mediów lub do modernizacji elewacji, oświetlenia czy wymiany maszyn i urządzeń przynoszących wymierne korzyści i efekty. Dr Gerard również robi wszystko żeby jego firma przynosiła wymierne korzyści. Efektywną pracą, odpowiedzialnym zarządzaniem energią i racjonalnym zużyciem wody równoznacznie przynosi zadowolenie klientom swoimi produktami, choćby takimi jak: ciastka C –MOLL HAZELNUT – czyli Wafel w czekoladzie z kremem orzechowym i kakaowym, ciastka BAMBINO – czyli herbatniki z kremem o smaku śmietankowym i galaretką o smaku wiśniowym oraz nowość od Dr Gerarda – Pryncypałki, w nowym ekonomicznym opakowaniu. Po więcej informacji dotyczących nowości zapraszam na stronę: https://drgerard.eu/kategoria/aktualnosci/nowosci/.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz