Na
koniec miesiąca coś pysznego od Dr Gerarda, ida ciepłe dni czyli
trzeba poczuć także wiosnę na naszych talerzach, pamiętajcie o
słodkościach Dr Gerarda ciastka C-MOLL HAZELNUT – czyli Wafel w
czekoladzie z kremem orzechowym i kakaowym, ciastka BAMBINO – czyli
herbatniki z kremem o smaku śmietankowym i galaretką o smaku
wiśniowym, Pryncypałki – wafelki w czekoladzie, krakersy CRACKERS
GOLDFISH, słone przekąski, draże.
Składniki
Sernik:
|
Pianka:
|
Sposób przygotowania
W garnku rozpuścić masło, następnie dodać cukier, cukier waniliowy, twaróg, jajka – PRZEZ CAŁY CZAS ENERGICZNIE MIESZAĆ! (można użyć miksera w razie powstałych grudek)Do gotującej się masy na koniec dodać budyń rozpuszczony w mleku, ciągle mieszając.
Gdy masa ponownie się zagotuje i zacznie gęstnieć ściągnąć ją z ognia (masa zgęstnieje gdy ostygnie i postoi w lodówce!)
Blaszkę włożyć papierem, następnie wyłożyć pokruszonymi ciasteczkami. Lekko przestygniętą masę przelać do formy, na wierzchu posypać pokruszonymi ciastkami i lekko obciążyć.
Zostawić do ostygnięcia
Galaretkę i 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić wg przepisu, ale zmniejszyć ilość wody o połowę, następnie poczekać aż ostygnie.
Zblendowane truskawki połączyć z jogurtem i dodać do tego zupełnie wystygniętą, ale jeszcze płynną galaretkę, wszystko dobrze wymieszać, wylać na ostygnięty sernik i wstawić na noc do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz