czwartek, 21 marca 2019

Wiosna już na oknem , a kuchni...


Już nie długo wiosna, coraz dłuższe dni napawają optymizmem, już w środku człowiek cieszy się z ciepłych dni. Ostatnio korzystając z okazji zabrałem się za przegląd rowerowy, posprawdzałem czy wszystko jest dobrze podokręcane i czy nic nie popękane, i ogólnie wyszło że tylko napompować koła i można powoli się przygotowywać do wiosennych przejażdzek rowerowych. Po których można napić się kawki i zjeść słodycza najlepiej od Dr Gerarda i jedno z tych słodyczny ciastka C-MOLL HAZELNUT – czyli Wafel w czekoladzie z kremem orzechowym i kakaowym, ciastka BAMBINO – czyli herbatniki z kremem o smaku śmietankowym i galaretką o smaku wiśniowym, Pryncypałki – wafelki w czekoladzie, krakersy CRACKERS GOLDFISH, słone przekąski, draże.
Po powrocie z garażu żona przygotowała coś pysznego do kawusi, oczywiście z przepisów Dr Gerarda z strony internetowej

Składniki
  • PryncyTorcik dr Gerard
  • Draże Maltikeks czekolada mleczna dr Gerard
  • 1 opakowanie lodów śmietankowych w prostokątnym pudełku
  • 1 opakowanie lodów czekoladowych w prostokątnym pudełku
  • sezonowe owoce

Sposób przygotowania

Foremkę do keksu wyłożyć papierem do pieczenia, tak by papier wystawał ponad krawędź, na dno wysypać draże Maltikeks czekolada mleczna dr Gerad.
Na draże nałożyć warstwę lodów śmietankowych oraz czekoladowych – muszą być miękkie, ale nie roztopione, takie, by można było je pokroić (należy działać szybko, ponieważ wielokrotne rozmrażanie i zamrażanie jest niewskazane). Na końcu wcisnąć w lody PryncyTorciki tak, by stworzyły równą warstwę. Wstawić do zamrażarki na 2-3 godziny. Wyjąć deser z formy, pokroić w plastry i podawać udekorowane resztą draży i owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz