środa, 18 marca 2020

Jakie warzywa można wykorzystać do pieczenia ciastek?


    Jakie warzywa można wykorzystać do pieczenia ciastek?

  Ostatnio stały się bardzo popularne ciastka , które w swoim składzie mają różne warzywa.  Takie ciastka są o wiele mniej kaloryczne, a w zamian są bardziej wartościowe niż te tradycyjne.
   Każdy z nas jadł ciasto, które było przygotowane na bazie marchewki. 
Na cista marchewkowe jest bardzo dużo przepisów.
Dodanie warzyw do ciast powoduje  ciekawy smak, jak również znacznie dłużej takie ciastka pozostają świeże.
  Tak naprawdę to możemy wykorzystywać niemal każde warzywo do pieczenia ciast,
 np.; dynię, buraki, ziemniaki, cukinię, czerwoną fasolę itd.
Dieta nie zawsze oznacza niejedzenie słodyczy. Często trzeba zastanowić się czym zastąpić niezdrowe składniki.
  Miłośnikom ciastek polecam wypróbować ciastek wielozbożowe Dr Gerard -Deli Grano w wersji z kalafiorem lub z burakiem. To doskonała propozycja dla wielbicieli nieoczywistych smaków.
Linia ciastek wielozbożowych Deli Grano charakteryzuje prosta receptura oraz składniki znane każdemu. Wyjątkowy smak ciastek pochodzi z owoców i warzyw oraz specjalnie dobranych przypraw.
Cisaka -Deli Grano Beetrut & Millet, czyli kruche ciasteczka kakaowe, które są wypiekane z mąki jaglanej i kukurydzianej z dodatkiem czerwonego buraka i suszonych śliwek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz