czwartek, 26 marca 2020

Wyjątkowe ciasteczka wielozbożowe



Nadejście wiosny to radość dla nas wszystkich. Słońce, zieleń, śpiew ptaków nastraja optymistycznie. Piękna pogoda i coraz dłuższe dni, zachęcają do częstszego przebywania na świeżym powietrzu i… do czegoś jeszcze. A mianowicie do dbałości o wygląd, kondycję fizyczną i dietę – jednym słowem zdrowie. Częstsze spacery są naszymi sprzymierzeńcami, ale co zrobić, gdy po powrocie do domu wzrasta nasz apetyt na przykład na słodycze. Można sięgnąć wówczas po owoce, lekkie koktajle, bakalie. Można też klasyczne słodycze zastąpić ciastkami wielozbożowymi, które są bogactwem błonnika, witamin i minerałów. Jak sama nazwa sugeruje wypiekane są z użyciem wielu gatunków zbóż a raczej półproduktów otrzymanych ze zbóż jak na przykład mąka owsiana, płatki owsiane, mąka pszenna, żytnia, ryżowa itd. W Internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na takie wielozbożowe przekąski. Na rynku dostępne są także wielozbożowe ciasteczka gotowe od razu do spożycia. Producenci podążają za nowymi trendami i potrzebami swoich klientów wciąż poszerzając asortyment o nowe produkty. Dlatego oferta jest coraz bogatsza. Ja szczególnie polecam moje ulubione ciasteczka wielozbożowe Dr Gerard Deli Grano w wersji z kalafiorem lub burakiem. Wersja ciasteczek kakaowych z burakiem powstała z mąki jaglanej i kukurydzianej z dodatkiem suszonych śliwek. Druga wersja ciastek Dr Gerard Deli Grano to ciastka wytrawne z dodatkiem ziół i mąki z kalafiora. Dlaczego akurat te? Ponieważ oprócz walorów prozdrowotnych mają niebanalny, wyjątkowy smak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz